Zaskrblena
Najprej vas lepo pozdravljam!Opračam se kvam ker me zelo skrbi za mojega očeta.Ima kar nekaj bolezni slatkorno ima kar pomnim je na inzulinu,pred nekaj leti pa so mu utkrili na srcu anginopektoris ima zdravila sprej in tablete.Skrbi me pa ko dobi bolečino v srcu pa tudi če vzame sprej mu je nekaj časa bolje potem pa se spet ponovi.Velikokrat nespi po cele noči ker se to ponavlja kot sem napisala vzame sprej je za nekaj časa bolje potem se bolečina ponovi.Zanima me ali bi moj oče mogel poklicati zdravnika?Ker on nepokliče zdravnika in tudi to nevem ,če pove za napat?Želela bi tudi več informaci o tej bolezni,in kako lahko jaz pomagam očetu?Za odgovor se vam že vnaprej lepo zahvalujem
Iz vsebine vašega posta povzemam, da vaš oče boleha za napredovalo angino pektoris in za sladkorno boleznijo “na inzulinu”.
Upam, da redno obiskuje kardiologa, ki bo gotovo vašega očeta pravočasno poslal na slikanje srčnih žil (koronarografijo), da ugotovijo ali je potrebna operacija (bypass).
Ker “sprej” deluje kratek čas, ne preseneča, da se bolečine kmalu vrnejo. Verjetno bi bilo prav, da bolnik dobi tablete, ki delujejo več ur ali obliž, ki deluje 12 ur.
Lep pozdrav!
prim. Boris Cibic, dr. med.