zasevki v kosteh
pozdravljeni,
lani ob tem času sem iskala tukaj info za prijateljičino mami, danes za mojega atija (55).
neuradno smo zdaj zvedli, da je rak, metastaze v kosteh. nič dobrega torej. ker je zdravnika za čakat do jutri ali še dalj ne zdržim.
začelo se je zahrbtno – z bolečinami v križu. ostalo normalno. nato so se bolečine stopnjevale do te mere, da ga je os. zdravnica po pregledu krvi (sediment. 90) poslala v bolnico. ostal noter. vedno je bil sum na ukleščen živec – zdaj pa TO! popoln šok.
sej ne vem kaj bi rada, ampak sem zelo žalostna, da se pridružim na tem forumu, po drugi strani pa srečna da obstaja, ker je res zelo poučen in pomaga.
prebrala sem že, da pri zametkih v kosteh ni upanja, me je pa zelo strah kaj bo z blaženjem bolečin ali pa če ga dajo v domačo oskrbo. že zdaj dobiva v žilo (ne vem če je že morfij – ker ati še ne ve da ima raka) proti bolečinsko tekočino na 6 ur. komaj zaleže.
tak, to je to.
bodite fajn in uživajte res VSAK TRENUTEK.
biba
Biba,
vidim, da ni nikogar z uporabnim nasvetom. Tudi jaz ti bom težko kaj s vetovala. Lahko ti rečem le to, da sem velikokrat slišala od bolnikov z metastazami v kosteh, da so jim metastaze uspešno zavirali z različnimi načini (terapije, operacije…). In tako upočasnili napredovanje bolezni ali jo celo uspeli zaustaviti. Seveda pa je vsak bolnik primer zase in pravila enostavno ni. Nihče ne more napovedati izida in poteka bolezni, saj je to odvisno od mnogih faktorjev: vrste bolezni, stopnje, uspešnosti zdravljenja, itd., itd., pa tudi od vsakega posameznika, kako se sooča z boleznijo in kako sodeluje pri zdravljenju. Pa tudi od sreče.
Verjetno ste že prejeli izvide in kakšna pojasnila in upam, da je oče začel z zdravljenjem. Ko se zdravljenje začne, smo ponavadi precej bolj mirni in vse gre lažje. Stoj očetu ob strani, spodbujaj ga in razumi ga v vseh situacijah. Bodi z njim.
Javi se še kaj. Želim ti veliko poguma in optimizma. Tukaj smo, da nam lahko zaupaš svoje stiske.
Kristina