Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija zaščita po porodu

zaščita po porodu

Lep pozdrav
Imam eno vprašane oz iščem rešitev.Po preboleli GVT leta 2009 in že prej nisem uporabljala zaščite ampak po prvem porodu so mi vstavili mireno in mi jo po mesecu uporabe oz. zaščite vzeli vem.Trenutno sem spet noseča ampak po tem porodu bi se rada zaščitila in že iščem vse glede zaščite ampak nikjer nič ni oz. ne najdem stvari ki bi kazale da nebi bilo zapletov glede GVT.Prosim za nasvet oz. rešitev iz vaše strani

Hvala in lep dan

Ne vem sicer zakaj so vam odstranili Mireno, saj jo v vašem primeru lahko uporabljamo. Ostaneta samo se navaden bakreni maternični vložek ali pa sterilizacija.

Pozdravljeni,

navezujem se na to temo, ker tudi sama iščem ustrezno zaščito po porodu.
Kratek opis situacije:
Stara sem 31 let, tretjič noseča. Vsi so bili načrtovani in zaželeni. Sedaj pa razmišljam o kontracepciji. Tabletk si ne želim (več) jemati, kondom sva uporabljala po prvem porodu in do sedaj.

Želim si neko zaščito, ki je bolj dolgotrajno in ni nanjo potrebno preveč paziti.
Sterilizacije si ne želim, zato sem nekako prišla do IUS.

Kakšno je vaše mnenje o tem? Je primerna zame pri moji starosti in pri upoštevanju dejstva da bom imela tri otroke? Lahko kaj napišete o tem?

Hvala in lep pozdrav.

Vsekakor bi bil maternični vložek Mirena zelo primeren za vas. Vstavljenega lahko imate 5 let nato ga zamenjate. V prvih 3. mesecih se lahko pojavljajo vmesne krvavitve nato pa se telo privadi. Menstruacije lahko čisto izginejo ali pa so zelo blage. Povprašajte svojo ginekologinjo.

New Report

Close