Zaščita balkonskih rastlin
Sedaj, ko so vsakodnevno nevihte, me zanima, kako imate zaščitene balkonske rastline: bršlinke, surfinije, fuksije. Naštela sem predvsem viseče vrste. Sama imam problem: namreč korit na balkomnu ne morem umakniti, tako, da mi je nevihta že 2X močno polomila in scefrala bršlinke. Kaj naj storim, s kakšnimi sredstvi jim naj pomagam, da si bodo opomogle?
Ali ima kdo kakšno idejo, kako naj jih sicer zaščitim pred vetrom in točo?
Hvala
Zelo rada bi ti svetovala kaj pametnega, pa sem isti revež – tudi meni vsako leto tolče surfinije… Pa tk lepo ko cvetijo…
Zadnjič sma z mojim vrgla čez folijo – pa jo je močan veter kr dvigoval…
Kolegica mi je rekla, da ima ena ženska zaščito iz pleksi stekla – take plošče, ki jih menda pred nevihto potisne naprej… Ne vem pa, kk izgleda to…
Mogoče nama pa kdo drug pomaga…
lp
Ja, saj sem tudi sama že razmišljala, da bi naredila nekaj takega kot je npr. nosilec za obešanje perila, ki ga imejo(ali so ga imeli)ponekod na blokih in gor dala polivinil….ali kaj podobnega…. samo kako to namontirat, da ne povrtaš vsega balkona in da ne zgleda grdo??
Res mi je žal rožic, tako lepo cvetijo, potem pa vsepotolčeno in zlomljeno?
A lahko kdo pomaga s kakšno preprosto idejo?
Ko se peljem z avtom in gledam hiše ob cesti, imajo nekatere balkone vse prekrite z rožami( pa niso pod streho). kako jih oni obvarujejo?
lp