Zasaditev balkona – prosim pomoč.
Vidim, da ste nekateri na tem forumu pravi strokovnjaki, predvsem pa ste prijazni in pripravljeni pomagati. zato prosim še jaz za pomoč.
Letos bom prvič dala rože na balkon in nimam pojma, kaj naj dam. Vem le, da bi ne dala rada pelargonij oz. bršljank, ker smo jih vedno imeli doma in sem se jih že malo naveličala.
Balkon je v bloku, precej velik. Lega: jugo zahod. Nekje po 14 uri popoldne posije nanj sonce in od takrat naprej res močno pripeka.
prosila bi vas za nasvet, ker bi res rada, da bi tudi moj balkon enkrat zacvetel v rožicah.
Hvala za vaše odgovore
Nena
Vidim, da smo se tudi Slovenci končno naveličali okraševati balkona z ” bršljankami na metre” in prav je tako!
So pa to hvaležne rožice in bi vam svetovala, da jih vseeno vkomponirate med mešano zasaditev !
Za jugo-zahod bi vam od visečih rož priporočala: verbeno, skevolo, krompirjevko, bršljanko, bidens, diascijo, visečo suho rožo, visečo rumeno lantano, pogojno tudi surfinijo ( veliko zalivanja in gnojenja) .
Najbolje, da v večje korito zasadite več rastlin, v primeru, da določene rožce sčasoma “opešajo”.
Priporočam vam, da si nabavite korita z vodno rezervo, ki vam bodo olajšala nego, poleg tega pa vanje lahko nasadite več rož kot v klasična in tako je nasaditev mnogo bolj bogata in bujna.
V kolikor omenjenih rož ne boste dobila v vaši bližnji vrtnariji, pojdite v vrtnarijo Reš v Podvin.
Vrtnarski pozdrav!