Najdi forum

Pozdravljeni!

Ne vem kako si naj pomagam, ker imam težave z zardevanjem. Sem poročena in stara 30 let.Že po naravi imam nekoliko rdeča lica, ko pa se mi nekdo približa ali pa me samo pogleda takoj zardim. Tudi pri samem nakupovanju, frizerju, v kafiču pri zdravniku ali pa na kakšnem javnem nastopu pred čistimi neznanci zardim. Če se razburim ali pa da je v nekem prostoru nekoliko višja temperatura, takoj dobim obarvana lica, ki se jih ne rešim cel dan!

Ali je to zato, ker imam na obrazu zelo tanko kožo, nekoliko se mi vidijo tudi kapilare ali je to dedno? Naj omenim, da nihče v družini nima takega problema!

Prosim pomagajte kaj naj storim!

Spoštovana Neznanka,
o zardevanju je bilo že večkrat govora, v glavnem pa je moteče le za prizadetega, saj okolica to redko opazi.Obstajajo pa vedenjske tehnike, ki vam bodo pomagale, vendar bi bila navodila bi bila za ta okvir predolga, zato brez živega stika s psihiatrom ne bo šlo.Za prvo silo si lahko pomagate s katerim od anksiolitikov (Apaurin, Lexaurin, Lexilium, Lekotam, Ansilan lorsilan) vendar le za tiste situacije,kjer svoje udeležbe ne morete preložiti.Vedenjska terapija bo namreč trajala več mesecev in v tem obdobju bi lahko občasno vzeli eno iz,ed naštetih zdravil.

Spostovani dr.Rejec! Hvala za odgovor!

Se nekaj bi vprasala, ali dobim ta zdravila brez recepta mojega splosnega zdravnika?

Spoštovana Neznanka,
pomirjevala razen Persena in baldrijanovih kapljic se izdajajo na zdravniški recept.

Oprostite, prosim še nekaj!

Ali pri meni pride v poštev mogoče tudi Deprim. Jemljem pa namreč že Tifol. Ali bi to kaj vplivalo na nosečnost, ki jo načrtujem sedaj?
Ali mi lahko mogoče samo malo opišete to vedenjsko terapijo ali si lahko s kakšnimi posebnimi vajami tudi sama pomagam? Katerimi?

Najlepša hvala za Vaše odgovore in hvala za Vaš čas, ki ga posvetite temu forumu!

Spoštovana Neznanka, vedenjska terapija cvsebuje različne terapevtske naloge, ki jih opravljate doma opz izven seanse,Vaje so različne,navedel vanm bom le eno.Preden bi v neki situaciji zardeli, glasno opozorite okolico ,naj bo pozorna na vaše skorajšnje zardevanje in naj vam pove, kako se vam poda.Potem skušajte zardevanje čim bolj intenzivirati.Vajo ponavljate do uspeha.

New Report

Close