Zardevanje
Kot najprej se bi Vam najlepse zahvalila za odgovor. Imam dokaj stalen problem, in sicer kar naprej zardevam ko se s kom pogovarjam, vcasih tudi kar tako.Imam tudi veliko tesnobe in zaredi teh dveh tezav ne morem izraziti vseh potencialov.Imam veliko nadarjenosti a mi vse to preprecuje da se normalno izkazem na tem podrocju.Kar naprej imam obcutek manjvrednosti ko se s kom pogovarjam.
p.s.:prosila bi vas se ce mi lahko poveste kaj o hipnozi.
Zelim Vam nadvse prijeten dan!
Mala
Spoštovana Mala,
o zardevannju smo že dosti govorili, ena najenostavnejših tehnik za preprečevanje pa je prav javna napoved zardevanja, na primer ” zdajle bom pa zardela, ali mi pristoji?”Po nekaj tovrstnih vajah bo intenzivnost zbledela, vendar nenapovedanega zardevanja ne boste mogli preprečiti.
Hipnoza je hoteno stanje opustitve lastne kontrole nad razmišljanjem in vedenjem in hkrati prenos te kontrole na drugo osebo-hipnoitizerja.Psihiatrija hipnozo že po malem opušča, v večjem obsegu jo uporabljajo porodničarji in zobozdravniki za blažitev bolečin,prizadevanja pa se kažejo tudi, da bi postala sestavni del policijskh oziroma sodnih preiskovalnih metod.