Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zaprtost

Zaprtost

Pozdravljeni,

    Imam slab mesec staro dojenčico, ki mi sedaj že drugi dan ne kaka. Skozi jo napenja, izloči pa ničesar.. Lula čisto normalno večkrat dnevno. S tem so se nam je tudi začele težave in sicer joka po vec ur skupaj, dolgo rabi da sploh sprejme dojko in začne piti (sva polno dojeni), histerično joka itd… Nevem vec kaj naj storim me skrbi ker ne kaka in mislim da jo predvsem to muči, kaj svetujete? Ali bi lahko slo za krcke?

Lahko gre za težko odvajanje (saj po 2 dneh težko govorimo o zaprtju, dojeni otroci lahko kakajo tudi samo 1x tedensko, pa je tudi to normalno, če nimajo težav), povezano z napenjanjem, krči.

če se otrok muči, vidimo, da bi kakal (pritiska, postane ves rdeč, pa nič ne izstisne), mu v začetku pomagamo s sladkanimi kamilicami, dolgoročno pa se pri ponavljanju težav posvetujte s pediatrom.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close