Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zaprtje pri dvomesečnem dojenčku

Zaprtje pri dvomesečnem dojenčku

Pozdravljeni,

naša dojenčica ima že skoraj mesec dni težave z zaprtjem. Težavo rešujemo z donatom in glicerinskimi svečkami. Poskusili smo tudi sladkane kamilice in Lactacon, vendar ni učinka. Je dojena plus dodatek do 100 ml dnevno. Ima tudi močne krče in jo zelo zvija če se en dan ne pokaka. Prej je odvajala do 6 krat dnevno. Zanima me ali je ok da težavo rešujemo z glicerinskimi svečkami? Se lahko telo navadi na svečke? Predlagate še kaj drugega ali lahko tako nadaljujemo dokler se zadeva ne normalizira. Sama sem tudi na dieti-nič mleka in mlečnih izdelkov, vendar tudi to ne pomaga.

Lp,Jasmina

Donat in glicerinske svečke so primerno pomagalo pri zaprtju. Ne gre za odvajalo, pač pa mehčalce blata. Otroku pač moramo pomagati.

Morda v dodatni obrok uvedite formulo proti zaprtju, ki vsebuje več laktoze, da je odvajanje lažje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close