Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zaprtje pri 2 mesecih

Zaprtje pri 2 mesecih

Spoštovana,
najprej hvala za vaš čas, trud in odgovore na tem forumu. Sem veliko prebrskala in si pomagala, pa vendar bi želela vaš nasvet.
Sinček je dopolnil dva meseca, ima 6kg, hranjen je pretežno z Aptamil Comfort, saj nama dojenje ni steklo, sedaj pa je mojega mleka za en požirek, a ga kljub temu še pristavim. Poje nekje 7-8 obrokov na dan (od 100-140ml/obrok).
Gre za to, da blato bolj poredko odvaja (na dva, tri dni) in je na začetku vedno čepek, ki ga s težavo izloci- sledi mehkejše blato. Poizkusila sem s sladkanimi kamilicami, masažo, ponujanje več tekočine, vse kar sem našla na forumu.
Danes je bilo na čepku par kapljic sveže krvi, pomeni, da si je poškodoval sluznico. Bi zato morala na pregled k pediatru ali lahko grem lahko v lekarno po sirup za mehčanje blata oz. karkoli, kar bi bolj pomagalo, kot domača lekarna? Bi mu lahko ponudila postan donat pri tej starosti?
Je sicer dobrovoljček, hrane ne zavrača in se primerno razvija.
Po nepotrebnem res ne bi želela k zdravniku, me je pa ta kri, kljub majhni količini, malo prestrašila.
Hvala za odgovor ter lep dan še naprej

Trdo blato lahko povzroči poškodbe analne sluznice. Morda se bo to ponovilo še danes, jutri. Če pa bi trajalo dlje, morate k zdravniku.
Za mehčanje blata najprej poskusite domača zdravila, lahko postan mlačen Donat (npr. 20 ml dnevno). Če bi bilo blato še naprej trdo, pediater lahko predpiše laktozni sirup (Lactecon npr).

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Iskrena hvala za odgovor 🙂
Lep dan še naprej!

New Report

Close