Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zaprtje?

Zaprtje?

Pozdravljeni,

naša enomesečna dojenčica v tem tednu zelo malo kaka. Prej je kakala vsaj po 3x na dan, zdaj pa dva dni nič. Slaba dva tedna je polno dojena (prej sem rabila dodajati, ker nisem imela dovolj mleka). Načeloma me ne bi toliko skrbelo, vendar zelo veliko spušča močne vetrove, sploh preden se zbudi, ob tem pa občasno joka in se zelo napenja. Napenja se tudi sicer zelo pogosto. Poleg tega ima zadnjih nekaj dni zelo glasno prebavo (močno se sliši pretakanje, sploh med hranjenjem in malo po hranjenju).

Hrani se sicer normalno, ne poliva ali bruha in je živahna. Trebušček je mogoče malo napet na otip.

V ponedeljek imamo pediatra, naj počakam do takrat? V kolikor bi jo še bolj zvijalo, ji naj s čim pomagam? Svečko?

Hvala in lep pozdrav.

Včasih je potrebno malo počakati, da se prebava uredi. V tem času si pomagamo z domačimi prirpavki, ki mehčajo blato (npr. sladkane kamilice, mlačen Donat). Če dojenček joka, ga napenja, ne more kakati, lahko uporabimo tudi glicerinsko svečko v ritko. Sicer pa počakamo, da se prebava uredi.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close