Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zaprtje 3 leta

Zaprtje 3 leta

Pozdravljeni

Od marca 2020 ima hčera težave z zaprtjem, pravzaprav, se je na začetku kazalo samo z zelo trdim blatom, odvajala je še dokaj normalno. Začelo se je po antibiotiku, zaradi katerega je imela drisko, čeprav smo dajali linex po navodilih pediatra.

Pred tem je bilo odvajanje povsem normalno.

Ker se stanje ni izboljšalo, smo omenili pediatru lani avgusta. Svetoval je le kompot 5x na dan.

Situacija se kljub kompotu in “domači lekarni” torej namočene slive, sladke kamilice ipd. Ni izboljšalo. Kupila sem probiotike bactoflor ki niso pomagali (dajala sem 3tedne). Kdaj pa kdaj sem dala lactecon ki so ga svetovali v lekarni.

Vsakič ko sem imela kontakt s pediatrom, smo zadevo omenili, ker smo povedali za lactecon je vstrajala da ga dajemo 1mesec, potem bomo videli.

Dajala sem ga poleti 1mesec, če je dobila polno dozo 10ml je bilo vredu, če sva prešli na vzdrževalno dozo, je bilo tako, kot da ni nič dobila.

Po 1 mesecu smo zaključili, stanje pa se je še poslabšalo, saj je začela zdaj blato namensko zadrževat.

Dajemo donat, dajemo papajine encime, dajemo svečke, dajemo bactoflor. Danes sem začela zopet z lacteconom katerega zavrača, da ni dober (tega je začela zavračat tudi poleti, čeprav ga je na začetku dobro prebavljala). V septembru smo začeli tudi z bioresonanco. Vmes sem imela občutek da je boljše, vendar je bilo samo momentalno. 1 odvajanje in nato stara zgodba.

V petek sva bili pri zdravnici, kjer sva ji ponovno omenili težavo, zopet je svetovala lactecon. Ko vprašam kako dolgo, in kako bomo vedeli da se je stvar uredila, je rekla da ima naslednje leto sistematski pregled in ima psihološki pregled. Če bo psiholog menil da ima težave jo bo poslal v nadaljno obravnavo.

Meni to nekako ni logično, ker tudi če uspemo narediti terapijo z lacteconom, bo blato mehkejše in bo najbrž dobro odvajala ker nebo mogla zadrževat, kako bo psiholog vedel da ima potem težave? Enkrat bomo mogli zaključit z lacteconom..

Aha še pitje, na začetku je zelo malo pila, vendar smo to uspeli povečati, tako da je pitje bistveno večje kot prej, situacija pa ni nič boljša.

 

Prosim prosim, ali obstaja še kakšna pomoč otroku, sedaj že 1 teden ni kakala, dali smo svečko, ki jo hitro spravi iz telesa. Vse možno zavrača in namensko zadržuje. Na kahlico noče, pleničk nima že od pomladi.

Hvala in lep pozdrav, Tina

Gre za kronično težave, ki se ji je pridružilo hoteno zadrtževanje blata, kar vodi v vedno večje težave. Poleg mehčanja blata (Lactecon, ki ga lahko uproabljamo dlje časa, saj ne greza odvajalo, pač pa le za mehčalca blata) in skrb za redno odvajanje (ko jo pritisne, mora kakati), svetujem pregled pri agstroetnerologu. Obstaja tudi Šola kakanja za otroke, saj je zelo pomembno, da se ne utrdijo težave pri kakanju. Psiholog bo seveda pomagal, vendar je bolje ukrepati prej.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni,

mi smo se z zaprtjem ukvarjali bolj ali manj od rojstva do 6 let starosti. Bili na uz trebuha in pri gastroenterologu, ta je svetoval macrobalans, ker se ga lahko meša z vodo ali sokom in nima okusa. Na začetku je bilo bolje nato spet vse po starem. Ni bilo variante, da bi kakala tudi po teden dni. včasih sem ji dala tudi po dve svečki lecicarbona pa nič. Na wcju sva brali, gledali risanke in se pogovarjali in brez uspeha. Zaradi tega je imela grozen zadah iz ust. skratka grozno nikamor nismo prišli…ob vsaki stiski je ona nehala kakat. se je pa zadeva poslabšala lani, ko so razglasili epidemijo. Velikokrat se je zgodilo, da če je 1x v dnevu kakala in tudi, če jo je potem še tiščalo ni šla, ker se ji je zdelo, da 2x ali več se pa v dnevu ne kaka in je raje mencala v kakem kotu. Potem pa se je kar na 1x vse spremenilo brez dodatnega ukrepanja. In sedaj pri 6letih končno nima več težav in tudi zadah je čudežno izginil. No občasno ampak res občasno jo je treba spomnit, če more kakat. Želim vam, da se vam stavri prej obrnejo na bolje. Nam je pa gastroenterolog rekel, da je to zelo trdovratna stvar, ki je lahko povezana s čustvovanjem.

Srečno!

New Report

Close