zapestje
Pozdravljeni,
zanima me nekaj glede bolečin, ki se mi pojavljajo v desnem zapestju že osem let konstantno, stara pa sem 22 let. Bolečine so hude in trajajo okoli 2 tedna in nato čudežno izginejo in se potem spet pojavijo čez nekaj mesecev (včasih tudi do pol leta). Bila sem že nekajkrat pri osebnem zdravniku glede tega, ki pa mi nikoli ni znal pomagati s čim drugim kot sredstvi proti bolečinam ter nasveti naj se izogibam delu za računalnikom itd. Bolečine se pojavijo tudi če nisem za računalnikom več kot 3 mesece, tako da mislim, da bolečina ni ravno povezana s kakšnimi napačnimi gibi. Je to revma? Se da zoper tega sploh kaj narediti al sem pač obsojena na te bolečine parkrat na leto?
Najlepša hvala za Vaš odgovor!
Glede na vaš opis težav težko rečem kaj je vzrok za občasne bolečine. Vsekakor pa bi bilo smiselno, da se ugotovi kaj je njihov vzrok. Ravma običajno najprej prizadane proksimalne sklepe prstov seveda pa se lahko prične tudi z otekanjem in bolečinami v zapestju. Obstaja tudi nekaj ortopedskih obolenj zapestja kot je npr. avaskularna nekroza lunatuma, ki je ena izmed koščic v zapestju in lahko povzroča težave, ki jih opisujete. Svetujem vam, da obiščete ortopeda ali revmatologa.