Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija zaotečen mandljom

zaotečen mandljom

Pozdravljeni.

Imam težavo z desnim mandljnom in sicer ko sem imela poleti 2008 angino sem jemala sumamed tablete grlo me je sicer nehalo bolet od takrat pa je mandlj otečen in iz njega si skoraj vsak dan stiskam bele in rumene za konico svinčnika debele pike. smrdi zeloo in to po gnojnem. tudi zjutraj včasih ko se zbudim imam polna usta tega. zanima me kaj bi to lahko bilo. bi lahko bilo to kakšno kronično vnetje. izrazito je sicer takrat ko pijem kakšno penečo pijačo. je možno da se nisem do konca pozdravla? bi antibiotiki kaj pomagali? Obstajajo kakšne preiskave za to? sicer mi je moja zdravnica dala napotnico za ORL za izstiskanje. Mi lahko prosim poveste kaj sploh to je in kak se to dela?

hvala za odgovor.

Lp

Spoštovani!

V nebnicah imamo “žepke”, ki se po vnetju lahko povečajo in se potem tamo nabira sluz, hrana, epitel… Laj posebnega ne morete narediti, mi tudi lahko pomagamo za daljši rok le z odstranitvijo nebnic. Drugače ta pojava ni nič nevarna, le neprijetna zaradi zadaha in morda draženja.

LP IB.

Še enkrat pozdravljeni. Torej mi kaj druga ne ostane kot to da se mi nebnice odstranijo operativno. No bom razmislila če bom sploh obiskala ORL-oga sicer imam napotnico doma ampak bom videla.

Hvala za odgovor.

LP

Pozdravljeni! Stara sem 34 let ima zelo pogoste gnojne angine (tudi do 6 na leto).Zanima me ali so zelo boleče noge (zatekanje noge in roke) tudi lahko posledica gnojne angine, katero prebolevam sedaj.Zanima me ali bi mi vi predlagali odstranitev mandeljnov, ker do danes mi ni tega predlagal še nihče. Semn pa že naveličana jemanja antibiotikov (sumamed ali pa Ospen)in tudi zelo visoke temperature tudi do 40.
Hvala in lep pozdrav

Spoštovani!

Če imate dejansko 6 gnojnih angin na leto, potem predlagam odstranitev nebnic. Ali je otekanje noge s tem povezano, ne vem, teoretsko bi lahko bilo, če infekt zmanjša funkcijo ledvic, srca ali podobno.

LP IB.

lp

New Report

Close