zanositev-inseminacija
Sama sem pred letom in pol imela IUI, vendar neuspešen. Zaradi dianoze so nama svetovali IVF-ICSI, tudi to je bilo do sedaj neuspenšo.
Lahko pa ti povem dve resnični zgodbi mojih dveh kolegic, ki sa zanosili ena v drugo, druga pa v tretjo z IUI in sta obe normalno donosili zdrava dečka.
Inseminacija je največkrat primerna pri parih, kjer je neplodnost nepojasnjena ali kjer ženska nima lastnh rednih ovulacij, pa se le-te hormonsko stimulira.
Držim ti pesti in nikar ne obupuj. Obup je namreč lahko odlična kontracepcija, tega pa si ne želimo….
Maksi
Najina zgodba:po dveh letih in vseh mogočih pregledih,ki so bili vsi bp sva čisto na koncu!!opravila še postkoitalni test,ki je bil poz.,kar je pomenilo da moj ph ni ustrezal njegovim semenčicam.Poizkusili smo z ins.in ta je takoj uspela.Na žalost pa sem v 8tednu spont.splavila.Nisva obupala in smo inseminacio pnovili po dobrih 2mesecih.Sedaj sem v 13t in kljub težavam(že dvakrat sem krvavela)to najinega malega očitno ne moti preveč.Danes sva inamreč izvedela na NS,da je vse ok.Srčno ti želim da bi tudi vama uspelo.Mmogrede,stara sem 38let.
Sabina
Pozdravljena!
Pri meni je bila prva inseminacija neuspešna. Pri drugi so me zaradi prevelikega števila foliklov (in s tem možnosti večplodne nosečnosti) presedlali na IVF-ET, ki je bil žal tudi neuspešen.
Lani oktobra pa sem v tretjem poskusu IVF-ET zanosila in že komaj čakam otročka.
Nikar ne obupaj, tudi mene je grabila nervoza, ko sem čakala na rezultate. Če inseminacije ne bodo uspešne, te bodo itak dali na IVF.
Veliko sreče ti želim,
Špela
Nama je uspel prvi poskus insemenacije. Razlog je bil nepojasnjena neplodnost. Sedaj sem že v 31. tednu in je vse ok.
Test sem delala najprej 29. dan (14 dni po IUI) je bil negativen, potem pa sem za foro ponovila še naslednji dan pa se je na testu Clear blue pokazal lep +.
Veliko sreče, najdi si kakšen hobi, da se zaposliš in ne misli preveč na to ali bo ali ne. Meni je pomagalo!
Lp, Eca
Jaz sem zanosila prvič po postopku IUI.Sedaj upam,da bo vse v redu v nosečnosti.Naredila sem teste že po enem tednu ,po desetih dneh in potem še po štirinajstih dneh postopka in vsakič mi je pokazalo pozitivno,vendar jaz kar nisem mogla verjeti.Ampak sem noseča .
Ne obremenjuj se preveč s tem, počivaj in bo ! Držim pesti!