Zanositev
Živjo!
Sem nova na tem forumu, do sedaj sem prebirala samo ginekološki forum, vendar tam sem dobila zgolj gola dejstva. Trenutno sem bolj potrebna praktičnih izkušenj in nasvetov. Vem, da ste tukaj po večini že vse mame, zato bi vas prosila za pomoč. Septembra (2000) sem zanosila v prvem poskusu, vendar sem imela “blight ovum”, tako da so mi morali “sčistiti” maternico. To je bila zame zelo boleča izkušnja, mislim, da še sedaj nisem čisto prebolela. Ginekologinja mi je svetovala, naj po tistem 6 mesecev ne zanosim. Zežko sem čakala, da bo minilo tistih 6 mesecev, da bova zopet poskusila. Prepričana sem bila, da bova zopet uspešna že v prvem poskusu, vendar ni bilo tako. Za nama so sedaj že štirje neuspešni meseci.
Prosila bi vas, če mi lahko napišete svojo izkušnje. Ste vse zanosile takoj? Morda kakšen nasvet? Zelo bi mi pomagalo, če bi vedla, da nisem edina, ker se me že loteva čedalje večji obup. Vsak mesec, ko dobim menstruacijo, sem čist razočarana.
Lep pozdrav,
Sara
Draga Sara,
nikar ne bodi razocarana in povsem na tleh, kajti to samo slabo vpliva na zanositev… Naj ti povem, da sva midva s partnerjem 3 mesece nacrtno nacrtovala spocetje, to pomeni, ob tocno dolocenih dnevih, ko naj bi bila ovulacija…4. mesec pa sem bila prepricana, da je ovulacija ze za menoj, in da ni moznosti, skratka bila sem neobremenjena…in glej ga zlomka, to ni bilo res…ZANOSILA SEM! Sedaj sem noseca 3 mesece in sem presrecna! Tudi tebi oz. vama zelim, da se vama cimprej uresnici zelja! DRZI SE, PA CIMVEC OPTIMIZMA IN SE BO ZGODILO – BOS VIDELA! Veliko srece!
Sara!
Zanesljivo nisi edina! Z mozem sva poskusala celi 2 leti! Po sestih mesecih sem dobila hormonske tablete, ki pospesijo ovulacijo, vsako jutro sem merila temperaturo. Po dveh letih sva se z usodo sprijaznila in narocila sem se na ginekoloski kliniki za umetno oploditev. Pred tem sva sla se na dopust za en mesec in ko sva se vrnila, nisem mogla verjeti Clearblue-ju. Trikrat sem sama naredila test pa se vedno nisem bila prepricana, ko sem sla na pregled. Zdaj je sine star ze eno leto in je moj najvecji soncek.
Svetujem ti, da pozabis na tezave in uzivas zivljenje nasploh ter si s partnerjem privoscis, kolikor si lahko, saj bosta le tezko nasla trenutke samo zase, ko bosta imela otroka.
Veliko veselja in uspeha pri poskusanju ti zeli
Maja
Midva z možem se trudiva osmi mesec, pa nič. Nisi edina, verjemi.
Kot sem lahko velikokrat prebrala, so ženske zanosile, ko so spremenile okolje, se pravi so odšle na dopust. Jaz sem ga letos žal preživela doma. Moj ginekolog je rekel, da je zelo veliko procentov odvisnih od tvojega psihičnega stanja. Torej, ne sekiraj se, ne pričakuj s strahom vsak mesec menstruacije, pusti času čas. Zanosila boš, ko bo prišel tvoj čas. Tudi jaz sem zase tako prepričana. Zdajle imam veliko stvari, ki jih moram opravit do konca leta, tako da vem, da sem obremenjena.
Če pa že ne moreš mislit na to, pa poskusi najti kakšen forum (ameriški). Zna zelo pomagat pri mnogih vprašanjih in te pomirit. Boš videla, koliko žensk na svetu je, ki se trudijo in trudijo zanosit.
Medtem pa bom zate in zame držala pesti in upala na dve črtici!
Prijateljica je prvič zanosila po letu in pol rednih spolnih odnosov, drugega otroka pa v prvem poskusu. Mama in oče sta sestro “načrtno delala” eno leto. Potem sta se sprijaznila, da pač ne bomo imeli še enega otroka (jaz sem bila takrat stara že dobrih 12 let) in da to ni nobena tragedija. Odšli smo na morje in po morju menstruacije ni bilo. Sprostila sta se, nehala sta računati kdaj bo ovulacija, ker jo ima vsaka malo drugače (jaz jo imam nekje med 17 in 19. dnevom – tako sem zanosila oba otroka). Predvsem se sprostita in se pustita presenetiti. Plodna očitno si, to pa je pomembno.
Ko sem jaz poskušala zanositi (uspelo je peti mesec), sem odkrila stran http://www.tryingtoconceive.com. Tam imajo nasvete, forume, on-line trgovino… Upam, da je še na tem naslovu. Meni je to zelo pomagalo, ker sem videla, da nisem edina, ki ima težave.