Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija zanasanje, vrtoglaica,……

zanasanje, vrtoglaica,……

leta 2006 bila poslana iz pumoloske ambulante na polikliniko ORL.
Ugotovitev- latentna pareza leve roke 10cm, pri Unterbergerju pa jo je zanasalo levo in desno. ADG levo v govornem obmocju bp, desno do 1500 Hz bp, nato senzorineralna izguba sluha na 25 dB pri 4000 Hz. VTG bp.
Endonazalno sluznica rahlo otekla, pordela.

Zacetek Oktobra 2007 pricele vecje tezave z levo stranjo glave, pritisk v levem usesu, topa pekoca bolecina po levi polovici glave, obcasno obcutek kot, da vidim megleno na levo oko, obcasno zanasanje pri hoji. Novembra 2007 teden dni neznosen pritisk , bolecina v levem usesu in topa leva stran glave, zanasanje, odsla na polikliniko-ORL, tam nic posebnega ugotovili, poslali me na nevrolosko triazo, tam pregled trajal 5 min ter mi dr. rekla naj grem na ORL. Odsla domov, naslednji dan se hujsa bolecina.

Konec oktobra odsla v ZG na MR glave. Arahnodialna cista uz medijalni dio temporalnog reznja ljevo najveceg latero-lateralnog promjera do 1cm.
Punktiformna zona visokog signala u T2 i FLAIR mjerenoj slici u bjeloj tvari visoko kortikalno frontalno ljevo odgovarati ce vaskularnoj leziji.
Polipoidno zadebeljanje sluznice uz lateralni zid maksilarnog sinusa desno. Hipertrofija sluznice takodzer desno.
Manja kolicina tekuceg sadrzaja u podrucju mastoidnih celula ljevo.

Pocutim se obupno in sram me je. Zjutraj se zbudim kot bi imela zadnji del glave top. Obcasno pritisk v levem usesu, leva stran glave. Bolecina seva v levo stran celjusti, levo oko, obcasno kot bi imela meglen vid na levo oko. Vecji del dneva imam vrtoglavice, cuden prtisk v zadnjem delu glave in zanasa me pri hoji. Shujsala sem 17 kg, ceprav jem dosti, bleda, motece mi je, da mi vsaka stranka in sodelavci to dnevno govorijo. Sram ker me ob hitrih premikih ali hoji navzgor kar zanasa.
Avto skoraj ne vozim vec, ker se pocutim vrtoglava,
K osebni dr. ne grem vec, ker brez pregleda mi kar rece, da izhaja to iz vratu. Leta 1996 mi je bila dokazana discus hernija C3-c4.

Ali je mozno da tezave izhajajo iz ORL podrocja.

Kaj pomeni
Punktiformna zona visokog signala u T2 i FLAIR mjerenoj slici u bjeloj tari visoko kortikalno frontalno ljvo odgovarati ce vaskularnoj leziji.
Polipoidno zadebeljanje sluznice uz lateralni zid maksilarnog sinusa desno. Hipertrofija sluznice takodzer desno.
Manja kolicina tekuceg sadrzaja u podrucju mastoidnih celula ljevo.

Lepo prosim za kakrsen koli nasvet.

Opravicujem se za nacin pisanja, nagaja mi tipkovnica.

Najlepsa havala za kakrsenkoli nasvet.

lp
am

Spoštovana!

Težave so velike in resne, tako da vam težko tako po računalniku resno pomagam. Vse te težave skoraj, da sigurno niso ORL izvora (na osnovi MR). Marsikaj od teh težav lahko pride od okvare hrbtenice, kaj pa od arahnoidalne ciste ali vaslularne lezije, pa najbolj, da vam pove nevrolog ali nevrokirurg (bi bilo neresno, da se jaz, kot ORL zdravnik, razlagam težave, ki niso moje področje).

LP. drIB.

New Report

Close