Zamujena tabletka
Popolnoma sem spregledala, da je na voljo tudi ta forum, in sem vprašanje že postavila v enem od prejšnjih, pa vendar – še tukaj, če bo tako bolj ustrezno 🙂
Stara sem 23 let, KT Yasminelle jemljem že 4. leto. Ves čas sem jih jemala redno, prejšnji mesec pa sem zaradi obilice dela nekako pomešala dneve in v roku 12 ur vzela 2 tabletki, zato sem 1 dan prej zaključila s škatlico in normalno dobila vmesno krvavitev.
Zdaj sem v 3. tednu jemanja tabletk iz nove škatlice, vendar sem v začetku tega tedna (torej v 2. dnevu 3. tedna) vzela tabletko približno 13 ur prepozno. Navodila na škatlici pravijo, da naj nimam prekinitve in takoj začenem z novo škatlico. Kaj pa če tega ne storim in kot običajno naredim prekinitev, ko mi zmanjka tabletk v tej škatlici? Gre samo za to, da bi pač v naslednjem mesecu (ali še kaj dlje?) morala hkrati uporabljati dodatno zaščito, ali ima to še kakšne drugačne posledice?
Če je bolje, da ne naredim prekinitve in takoj začnem z novo škatlico, je v redu, da v tem primeru iz nove škatlice pojem le 8 tabletk in nato naredim prekinitev, ali naj pojem celo škatlico? Z 8 bi se mi namreč vmesna krvavitev zamaknila ravno toliko, da bi mi bilo to glede na načrte ustrezno, tabletke iz nove škatlice pa bi znova začela jemati na ponedeljek in ne na nedeljo.
Skrbi me zato, ker sem že prejšnji mesec nekoliko pomešala zadeve, pa ne bi rada, da bi bile zaradi moje ponovne pozabljivosti kakšne težave, ne vem pa, kakšne vplive ima to na telo, glede na to, da so tabletke dokaj blage.
Upam, da nisem preveč zmedena, najlepša hvala za odgovore in lep pozdrav.