Zamujanje menstruacije več kot 1 mesec
Pozdravljeni
Kot že v naslovu piše mi trenutno zamuja menstruacije več kot 1 mesec, morala bi jo dobiti 1.11.2012 in je sedaj že več kot 1 mesec da mi menstruacija zamuja. Pred približno 2 mesecema sma imela s partnerjem spolne odnose brez zaščite ( še sem jemala kontracepcijske tablete ) ko sem končala z kontracepcijskimi tabletami ( zaradi zdravstvenih težav ) še je 1 mesec prišla menstruacija, potem pa sma z partnerjem vedno pri spolnih odnosih uporabljala zaščito (kondom). Od zadnje menstruacije do zdaj je kot sem povedala že minilo 1 mesec in par dni, ampak menstruacije še vedno ni. Pojavil se mi je tudi bolj močan beli tok. Kaj bi lahko bilo narobe ? Testa nosečnosti še nisem naredila. A bi lahko bila nosečnost ali je to zaradi stresa ter prenehanja jemanja tablet ?
Lp, manti.
Znaki nosečnosti niso prisotni pri vseh ženskah in pri vsaki nosečnosti. Beli tok nima uporabne vrednosti pri diagnostiki menstruacije ali pri nosečnosti. Mehanizem regulacije menstruacije je občutljiv na stresne situacije, psihični in fizični napor, spremembe prehrane (in posledično spremembe telesne teže), pretirano fizično aktivnost. Če ne želite zanositi, potem odsotnost menstruacije ni problem, no 2-3 mesece, nato pa je že smiselno raziskati, zakaj je tako. Včasih se ciklus po zaključku jemanja KT ureja malce dlje.
Matjaž
Lep pozdrav!
Upam da mi bo katera lahko pomagala do odgovora!meni menstruacija zamuja ze 25 dni,mpo zadnji menstruaciji,se je po 1 tednu pojavil rjav izcedek,ki je trajal 1 dan!test sem opravila,vendar je bil negativen:-/,že dober teden imam bolečine v spodnjem predelu trebuha,in otrdele prsi!bi bilo dobro obiskati ginekologa?ali so to možni znaki izvenmaternične nosečnosti?
Za odgovor se vam ze v naprej zahvaljujem
LP
Oj
S partnerjem imava nezaščitene spolne odnose in si želiva otroka, zadnjo menstruacijo sem imela 6.9.2014, do sedaj je pa še nisem dobila, test sem pa tudi že naredila in je bil negativen. Zej pa res ne vem al sm al nisem noseca? A nej obišcem ginekologinjo?
Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.
LP