zamujanje menstruacije
to vprašanje postavljam v imenu priateljice ki je imela nekaj dni nazaj nezaščiten spolni odnos pod vplivom alkohola, je pod velikim stesom zaradi šole in njenega zasvojenja (rezanja), dva tedna nazaj je bila pa hudo bolana in je jemala tablete sedaj ji pa menstruacija zamuja 3 dni pa nevem kaj storiti in kako jo prepričati da naredi test za nosečnost, stara je pa 15 let.
prosim za hiter odgovor
Spoštovani,
če je prijateljica imela spolni odnos nekaj dni pred pričakovano menstruacijo, je verjetnost zanositve majha. Ker ji menstruacija zamuja, bi bilo vseeno dobro, da naredi test za nosečnost. Mogoče ji lahko pomagate tako, da ji ga kupite?
Glede težav z samopoškodovanjem pa bi bilo pametno obiskati zdravnika.
Srečno
Zivjo upam da mi bi gdo saj mal pomagu sm ze na konc obupa.
Uglavnem zadnjo m sem imela 5.12.2012 imela sem nezascitene spolne odnose ,naredila sem ze 3 teste nosecnosti beby cek in so bili negativni sem pa ze zelo v dvomih imam kar nekaj znakov vrtoglavica vsakic k vstnem spikanje v spodnem delu trebuha zelo mi disi kava k jo prej se vohat nism mogla jo zdej pijm ,ko pocepnem me zelo boli v trebuhu bolece prsi pa zjutri mam trebuh ravn dopovdne pa kr lepo ukogu.pri ginekologu pa se nism bila zato se prvo obracam na vas
Lp
Živjo!
Če so trije testi za nosečnost, prvi opravljen vsaj 2 tedna po spolnem odnosu, ostala dva pa denimo v razmaku enega tedna, kazali, da niste noseči, potem zagotovo niste. Kaj pa menstruacijo ste dobili? Če ste jo, potem tudi ni več nobenega dvoma. Razumem, da vas taka situacija razžira in iščete simptome nosečnosti. Moje pisanje vas najbrž ne bo pomirilo, zato si lahko privoščite kvantitativni krvni test za ßhCG, ki ne laže. Lahko se seveda odpravite tudi do ginekologa.
Matjaž