Zamuda
Spoštovani!
V veliki večini se težave lahko odpravijo hkrati (potreben je prej pregled, da vidimo natančno kaj in koliko je spremenjen – neredko estetski del operacije zmanjša možnost izboljšanja dihanja), na pregled se ponavadi ne čaka toliko, kot za samo operacijo, zavarovalnica pa vam povrne stroške, če je operacija potrebna zaradi posledic poškodbe (natančno bi se morali obrniti na samo zavarovalnico).
LP. drIB.
Spoštovani,
Star sem 55 let, v glavnem zdrav (do sedaj), letos v začetku februarja, pa se mi je pričela nabirati sluz v eni, drugu ali pa obeh nosnicah. Stanje se je poslabšalo, v zaprtem prostoru, zvečer, najhuje pa je ponoči. Ko sem ugotovil, da to traja predolgo, sem šel k osebni zdravnici. Hitro je ugotovila, da imam v obeh nosnicah polipe. Bil sem na ORL pregledu (poliklinika v LJ), kjer je bilo to potrjeno, dobil napotnico za CT slikanje v začetku aprila.
Sedaj pa k vprašanjem! Zakaj moram točno 5 dni pred CT slikanjem jemati po 64mg zdravila MADROL (zato da bo na CT-ju boljša slika??), kaj pa po slikanju, potrebno je postopno opuščanje, ali ne?
Po slikanju imam kontrolo zopet na polikliniki. Verjetno bo potrebna kirurška odstranitev polipov. Kakšna je čakalna doba za tak poseg, oziroma kakšana je čakalna doba in cena, če se odločim za samoplačniško varianto?
Za odgovore se vam zahvaljujem!