Najdi forum

Ojla!
Rada bi enkrat normalno zaživela, ne da bi se obremenjevala z malenkosti. Imam fanta, ki me ima rad, vendar mu brezveze kar nekaj težim. Zaradi tega se je tudi oddaljil od mene. Imava tudi sinčka starega 1 leto. Vsa moja zagrenjenost vpliva nanj. Če nekaj ni po mojem, se strmam kot en otrok. In kar jokam in jokam…. Rada bi normalno živela, da se ne bi toliko obremenjevala. Fant mi daje veliko svobode. Lahko grem s kolegicami kdaj ven in on pripravi otroka za spanje. Če gre pa on ven, je pa cel hallooo. Zakaj se tako obnašam? Zakaj ne morem odreagirati mirno in mu zaželeti, naj se ima pač lepo. A sem odvisna od njega ali kaj? Že preden sva imela otroka, sem se tako obnašala. Naj pa povem, da se moj oče do mami obnaša isto. Podobne napake delam kot on. Ampak kako naj se teh napak znebim? Sem zelo nezaupljiva!!!
Hvala, pomagajte mi!!!

Aleksa, vse si že sama ugotovila. Nezaupljivost, zagrenjenost, slabši medsebojni odnosi … vodi v začaran krog. Vse se ponovi in špiralno se zadeve slabšajo.

Vprašajte se, kaj vam je v življenju pomembno. In se odločite, da boste ravnali tako, da se vam to uresniči.
Je težko, je naporno, terja svoj davek … vendar, na koncu boste videli, da se je splačalo.

Beri navdihujoče knjige, spremljaj pozitivne ljudi, počni nekaj, kar te veseli, pojdi h kozmetičarki, na masažo, na čaj s prijateljico in sem pa tja poskrbi, da ti bo nekaj trenutkov lepo. Da narediš nekaj za sebe. Počasi se ti bo vrnilo veselje. Nič hudega, če te spet mine. Ti vztrajaj. Pojdi naprej. Pa bo bolje pa bo spet slabše, ti samo pojdi, delaj na sebi, beri, uživaj malenkosti, pozabi na druge, pomisli na sebe, ne smili se sebi, ne obtužuj sebe in drugih – nič ne pomaga, nič ne spremeni.

Pojdi naprej. Delaj na sebi.

Ne jamraj. Glej pozitivne stvari. Poslušaj pozitivne cd-je, poj v avtu, pleši ko pospravljaš. Ne daj se premagati negativnim silam.

Nezaupljiva si zato, ker ne zaupaš sebi, imaš prenizko samozavest in nisi zadovoljna s svojim življenjem, podobo, stanjem, statusom … ne vem. Pa pozabi na to, če bos poskušala v sebi prebudi tisto, kar si v resnici, in to nisi ena tečnoba, ampak čudovita ženska, ti bo uspelo tudi, da boš lažje pustila moža, da živi svoje življenje. Nič bolj te ne bo imel rad, če ga boš privezala. Lahko pa, da se bo njegova naklonjenost do tebe ohladila, če boš takšna, da boš delala ogenj v strehi za malenkosti.

To da imata starša takšnen odnos, še nič ne pomeni. Ja, imela in dobila si ta vzorec, vendar lahko ga spremeniš. Nisi žrtev, ampak punca, ki zna drugače.

Alo, zdaj pa na delo.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close