Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Zamenjava plombe

Zamenjava plombe

Pozdravljeni!

Pred kratkim (stara bom 24) so mi naredili prvo plombo, saj sem minula leta imela zdrave zobe. No, zadnje leto ali dve najbrž ne, sicer mi zdajšnji zobozdravnik ne bi kar naenkrat ugotovil notranjega (skritega) kariesa, ki ga na površini zob ni bilo opaziti. Prejšnja mlada zobozdravnica več kot očitno ni imela pojma o svojem delu, saj mi je na pregledu (ko sem ji omenila, da me zob boli oz. občutim nek zrak v njem, ko prežvekujem trdo hrano) rekla samo kako lepe in zdrave zobe imam, in me odpravila češ naj še naprej tako dobro skrbim za zobe.
Potem sem zobozdravnika zamenjala in mi je zdajšnji takoj ugotovil, da na nekaj spodnjih zobeh rabim plombe. Prvo mi je naredil, da niti nisem vedela kaj mi dela, brez, da bi me vprašal kakšno plombo želim (običajno ali belo proti doplačilu). Šele doma mi je oče rekel, zakaj mi je naredil temno plombo in ne belo, ker imam drugače dokaj bele zobe in je zdaj precejšen kontrast. Ko sem prišla še na dve ali tri plombe, sem mu rekla naj da obvezno bele, ko pa sem ga vprašala, ali mi lahko tisto temno zamenja za belo, je rekel, da naj počakam vsaj dve leti.
Zdaj pa me zanima ali je to res, in če je, v čem je poanta tega, da dve leti naj ne bi bilo priporočljivo odstranjevati klasične temne plombe ter jo nadomestiti z belo?
Z estetskega vidika me zelo moti!

Prosim za čim prejšnji odgovor.
Lp

Pozdravljeni,

predvidevam, da vam je zobozdravnik predlagal zamenjavo plombe čez dve leti, ker ste v primeru takojšnje zamenjave plombe popolni samoplačnik; torej plačate plombo v celoti sami.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Pozdravljeni.

Mislim da ne. Odgovoril je v smislu, da takojšnja zamenjava ni dobra za zob. Je to res? V kolikor ne – to, da sem v primeru spremembe samoplačnik in moram plačati za to storitev, mi je jasno. 10eur za posamično zalivko sem tako ali tako dala za vsako naslednjo, ki mi jo je naredil po prvi (amalgamski), saj sem mu izrecno rekla, da vse naslednje želim bele.

Lp

Pozdravljeni,

v primeru takojšnje zamenjave plačate celotno storitev, ne samo doplačilo 10 eur. Za zob pa je tudi bolje, da se ga čim manjkrat preparira.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Pozdravljeni.

A tako, tega pa ni omenil posebej. Koliko (okvirno) pa je potem cena celotne storitve v tem primeru? Vsekakor bi jo dala zamenjati, vendar v dobro zoba ne takoj, pač pa čez mesec ali dva (če je sploh kaka razlika v času), ker dve leti ne želim imeti vidnih plomb.

Hvala in lp

Pozdravljeni,

cena samoplačniške storitve zavisi od izvajalca.

Srečno.

New Report

Close