Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Zamašeno uho

Zamašeno uho

Spoštovani,
obračam se na vas, saj moj zdravnik ne ve več na kakšne preiskave bi me še poslal.
Sedaj bo že tretje leto odkar so se težave začele. Najprej mi iz neznanega vzroka začne nihati pritisk iz enega v drugo uho. Nato navadno drug dan dobim občutek polnega ušesa. Vedno je to levo uho. Zelo slabo slišim ,v ušesu pa slišim zvok vetra v zelo visoki frekvenci. To ponavadi traja dva dni, potem pa se odmaši in slišim normalno .Občasno se mi pojavlja gosta sluz, ki mi dela občutek cmoka v grlu. Ko se hočem izkašljati ne gre nikamor.ves čas hočem ta cmok pogoltniti naprej pa nikakor ne gre.Prvo leto se mi je to dogajalo enkrat do dvakrat na mesec, ponavadi ob ovulaciji ali pa 5 dan menstruacijie. Tako nekako sem spremljala. Tudi če sem spila kakšno gazirano in bog ne daj mrzlo pijačo se mi je nemudoma začel menjavati pritisk v ušesih.Naj omenim da sem pol leta vmes imela mir. Kar nekako se je končalo, sedaj pa se je zopet pojavilo v hujši obliki, tako da že dva meseca ne slišim drugega kot šumenje visoke frekvence in poslušam svoj glas, ko govorim. Kakšen dan se odmaši, potem pa drug dan spet enako.
Zdravnik me je poslal na mri glave, orl,alergo teste, ščitnica test, celo pri psihiatru sem bila.Vsi izvidi so bili bp. Naj omenim da nisem pod nevem kakšnim stresom .
Zaradi te težave se ne sekiram nevem kako, je pa zelo moteče in res bi rada našla vzrok.Naj omenim še to da se mi je lani od tega pritiska celo vrtelo ,ko je uho bilo najbolj zaprto, letos pa se mi ne. Pri ORL je zdravnica opazila samo to spremembo,da ko so mi nalili vodopod pritiskom v uho, se mi na tem ušesu ni nič vrtelo, na drugem-kjer teh težav nimam ,pa zelo.
Ne razumem zakaj se mi sluz tako zelo zgosti. Je kot en brezbarven želein se mi zadržuje v grlu.Ali obstaja kakšen “test” zakaj je sluz tako kompaktna.
Veliko gledam po internetu in sedaj sumim.

Kandido (naredila sem test s slino in se je v obliki nitk potopilla do sredine veliko pa na tla)
Hormonske motnje
morda želodčno kislino…

K zdravniku si ne upam več, saj ga že glava boli ko se prikažem

Morda veste kaj bi lahko bilo to, oz. kaj bi lahko še poskusila.

Nestrpno pričakujem odgovor in se vam že v naprej najlepše zahvaljujem.

Katja

Spoštovani,

opisujete :
– znake refluksa želodčne kisline, pomagajo zdravila za azviranje izločanja (inhibitorji protonske črpalke)
– znake patentne Evstahijeve tube (patulous ET) – ki ostaja ves čas odprta, namesto da bi se le odpirala ob goltanju in zehanju. Vzrok je lahko dehidracija, izguba telesne teže, refluks želodčne kisline in hormonsko nihanje. Učinkovitega zdravljenja ni .- razen da pijete veliko tekočine, ukinitev kontracepcijskih tablet, zdravljenje refluksa kisline.

V izvidu imate sigurno naveden rezultat VTG (test izpiranja ušes z vodo in odziv ravnotežnih organov). izvida ne navajate.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close