Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Zamašeno uho

Zamašeno uho

Spoštovani,
Pred tremi dnevi sem v nekem trenutku občutila, da se mi zamašuje uho in od takrat naprej čutim lahen pritisk v ušesu in slabše slišim (kot bi bila pod vodo). Bolečin v ušesu nimam. Na isti strani obraza me malce bolijo sinusi (čisto ob nosu) in dlesen. Nos je čist in prehoden, se mi pa v žrelu vsake toliko časa nabere gnoj, ki ga ali izkašljam ali pa spravim dol s pomočjo fiziološke raztopine. Na isti strani se mi oko malce bolj solzi.
Zdravnik pravi, da bi naj jemljem antibiotik (Fromilid 500), mene pa skrbi, da je to mogoče malce preuranjeno. Trenutno si pomagam s kapljicami Sinunpret, Operilom in fiziološko. Ali menite, da je antibiotik v mojem primeru nujen?
Vljudno vas naprošam za nasvet in se vam že vnaprej lepo zahvaljujem.
Lep pozdrav!

Spoštovani,

ker gre za enostranske težave, je velika verjetnost dodatne bakterijske okužbe sinusov na tej strani po preboleli virusni okužbi sluznice nosu in sinusov.

V primeru virusne okužbe je utemeljeno zdravljenje s fiziološko, dekongestivnimi kapljicami in nosnim kortikosteroidom (niste ga omenili). Rastlinski pripravki v raziskavah niso bili dokazano učinkoviti. V primeru baketrijske okužbe se zraven doda še antibiotik.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close