zamašeno uho
Pozdravljeni!
Prehlajena sem že dobrih 10 dni: najprej sem imela zamašen nos, potem pa mi je vse skupaj “udarilo” na grlo, začela sem kašljati, moj glas je postal hripav. Tak je potek skoraj vsakega mojega prehlada in kašlja se potem zelo težko znebim. Tudi tokrat je tako. Kašljam že kakšen teden (suh in dražeč kašelj, pri čemer ne pomaga nobena stvar, niti Panatus) in imam povsem “počen” glas. Včeraj pa se mi je po vsem skupaj zamašilo še desno uho. Občutek je izredno neprijeten, v glavi mi kar doni in občutek imam kot bi se mi po notranjosti ušesa ves čas nekaj pretakalo. Če glavo dam postrani, začutim kot bi mi nekaj priteklo do bobniča in napetost malce popusti. Včeraj sem bila tudi pri zdravnici in uho zgleda povsem bp. Prav tako me uho ne boli (tudi takrat ne, ko recimo kašljam ali kiham). Zdravnica pravi, da naj bi šlo za virozo, ki je prizadela predvsem zgornja dihala.
Zanima me, kaj lahko storim, da se mi bo uho odmašilo in zakaj pride do tega.
Hvala za vaš čas in odgovor! Lep pozdrav!
Spoštovana!
Pri vnetju zgornjih dihal,pride do zadebelitve sluznice tudi v ušesni troblji (povezuje globino nosu in srednje uho) in zaradi tega se srednje uho ne prezračuje, posledica tega pa je občutek zamašenosti ušesa. Pomaga le redno čiščenje in izpiranje nosu s fiziološko raztopino, morda Operil kapljice v nos in čakanje (ta občutek jelahko tudi do 3 tedne).
LP. drIB.