zamašena ušesa
Pozdravljeni,
prosim še za vaše cenjeno mnenje, saj ne vem več kam naj se obrnem..
kakšno leto dni nazaj so se mi začela mašiti ušesa, najprej na trenutke, samo nekaj časa na dan, včasih več, včasih nič tudi tako, da sem sploh pozabila na to.. včasih me je v ušesih tudi srbelo.Posledično sem bila v zadnjem letu večkrat pri zdravniku zaradi ušes, saj sem bila prepričana, da gre za kakšno vnetje.Nikoli ni bilo nič, samo enkrat je bilo blago vneto levo uho , enkrat pa je bila ugotovljena bolj suha sluznica.Letos konec aprila se je ponovno začelo , še bolj intenzivno, enostavno se mi zamašita oba ušesa. včasih čutim v ušesih tudi toploto, vročino.
Poleg tega pa čutim pritisk, včasih močnejši, v glavnem pa blag pritisk nad obema očesoma in na sredini čela, včasih tudi na vrhu glave. Ta bolečina ni huda, je pa skupaj z zamašenimi ušesi grozno.. Zjutraj se zbudim z oteklimi vekami, ki pa tudi čez dan ne splakne kaj dosti..
Vse skupaj je strašno nadležno, sem nervozna, pa tudi samo počutje posledično ni OK.
Bila sem na pregledu ORL 2x; mesec nazaj je bila diagnoza :St.post dermatidtidem meati acustici ext.sin,, drugi pregled se glasi DG.Sine morbo. Pregledan je bil tudi sluh, slišim zelo dobro.Nadaljnje sem šla do nevrologa. Svetoval je slikanje sinusov,ter vaje za jačanje PVM vratu.
Sicer je bilo pri pregledu nevrologa vse OK. Dejal pa je, da je treba pojasniti mašenje ušes.
Slikala sem sinuse , piše da so slike v mejah normale.Sama ne vem več, kam naj se obrnem, saj moja zdravnica tudi ne ve oz. vidim da si niti ne prizadeva kaj več in seveda vse bolj mi hoče povedati, da so to lahko psihične težave…Jaz pa vem, da nimam nikakršnih psihičnih težav,tudi ko sem vprašala nevrologa, če je možnost da se mašijo ušesa psihično pogojena, je dejal da ne, da je to čisto tehnično..Naj omenim še, da imam dve leti nazaj ugotovljeno refluksno bolezen/GERB/, nevrolog meni, da je možnost da imam lahko zaradi tega zamašena ušesa, zdravnica pa pravi da ne, da je previsoko. Sama ne vem več kako naj si pomagam.
mesec nazaj je bil narejen hemogram, izvidi so bili brez posebnosti.
Kaj mi še svetujete?
Spoštovani,
res je težko kaj reči, glede da ste že povsod bili. Rekli ste da slišite vredu in da se vam “mašijo” ušesa? Čese mašijo, potem ne slišimo v redu, če pa, potem to ni mašenje ampak občutek pritisa ali kaj podobnega? Ne vem, če je tako ali ne, če je potem to lahko pride od hrbtenice od razdraženega žrela…
LP IB.
Spoštovani!
Moj problem so zamašeni ušesi, sprva tudi bolečina, ki pa mi počasi že pojenjuje. Bila sem pri zdravniku, ki mi je pregledal ušesa in ni videl, da bi bilo karkoli narobe z mojimi ušesi. Dejal je samo, da je dobro če si kupim avdisprej, ker se mi nabira ušesno maslo. Rekel mi je še to, da me ušesa bolijo posledično od razdraženega grla (od zgage). Ušesa pa imam zamašena kar me moti, večrat si zaprem nos in pihnem, takrat je bolje, a vendar le za zelo kratek čas ( minutu ali dve). Poleg pritiska v ušesih, čutim tudi pritisk na glavi, kot da bi imela nekaj na njej. Spremljajoče so tudi vrtoglavice oz. glavoboli (šibkejši)
Hvala za odgovor!
Pozdravljena, Sidney!
Vidim, da navajate točno take težave, kot jih imam sama, torej mašenje ušes, ter pritisk na glavi/ kot bi nekdo sedel na vrhu glave/,ter občasni blagi glavoboli, medtemko je pritisk, včasih blažji, včasih malo močnejši, konstantno prisoten. Ušesa se mašijo, včasih nič , včasih bolj, manj, skratka se stalno ponavlja vse skupaj že dobra dva meseca. Vidim, da je skupni imenovalec pri naju, razdraženo žrelo, kot omenjate, jaz imam tudi pred leti ugotovljen GERB/refluksno bolezen/,začenjam res verjeti, da je to morda vse skupaj res zaradi vnete sluznice žrela.
Moja zdravnica to sicer zanika… Zanima me, koliko časa imate te probleme oz. ali še trajajo, ste dali mogoče še kakšne dodatne preiskave skozi? Mogoče slikanje glave?
Pozdrav!
Mene pa zanima, če je možno, da to zamašenost ušesa povzroči kakšna bakterija ali nekaj podobnega? Jaz sem opazila, da se mi je po vsakodnevnem poslušanju glasbe preko silikonskih slušalk (to so te, ki se zataknejo v ušasni kanal) začelo v levem ušasu (le v tem sem imela slušalko) nabirati precej več ušesnega masla, ki pa je poleg tega imel zelo močan vonj…. teh slušalk ne uporabljam več… par dni nazaj sem pri umivanju ušes opazila, da imam v tem ušesu maslo zelene barve, ki deluje kot sluz, danes pa se mi je uho zamašilo, ne pomaga niti, če izenačim pritisk v ušesih. Bi morala iti do zdravnika?
Že vnaprej hvala za odgovor!
Spoštovani!
Imam problem z zamašenimi ušesi. Ta občutek imam že kakšen teden. To zgleda približno tako, kot če se iz hriba z avtomobilom hitro spustiš v dolino in se ti zamašijo ušesa zaradi spremembe pritiska. Vendar v tem primeru se ti ušesa odmašijo, če na široko odpreš usta ali pa če zazehaš. V mojem primeru pa nič ne pomaga ali pa za zelo kratek čas – pol minute. Kakšen dan je nekoliko bolje, večinoma pa zelo močno in nadležno. Ni pa vzrok refluks. Refluks me je namreč dogajal, ko sem bila v službi in sem bila v neprestanem stresu. Sedaj sem invalidsko upokojena in se čudovito počutim in težave z želodcem nimam več, pa še tablete Nolpaza 40mg jemljem. Pa med tem, ko sem bila v delovnem razmerju problemov z ušesi nisem imela. Pa še to: Nimam razdraženega in vnetega žrela, ker sem bila pred dvema dnevoma pri zdravniku, pa pri pregledu žrela ni ugotovil nič posebnega. Se pa niti ne potrudi, da bi raziskal , zakaj se to
dogaja. “Šparajo” na pacientih.