Zamašena ušesa
Nekaj dni nazaj sem bila na izpiranju ušes, ker imam že precej časa zamašena, vendar je bilo neuspešno, kljub temu, da sem en dan in pol prej dajala v ušesa olje na dve uri.
Zdravnica mi je svetovala, naj v ušesa še naprej dajem olje in se vrnem čez en teden.
Zanima me, ali naj olje kar dajem v ušesa, ali moram vmes kaj sčistiti (s čim in kako?), ker občutek je grozen, ne slišim skorajda nič! Po kolikem času pa naj bi se to začelo končno samo od sebe luščiti?
Najlepša hvala za odgovor.
Spoštovani!
Ni pravila, vse je odvisno koliko masla je v sluhovodu in kako je trdo-suho. Lahko pa vse traja tudi dobrih nekaj dni, vmes ni potrebno čistiti (le tisto kar ven teče sam). Če vse to ne bo pomagal, oglasite se pri ORL zdravniku, morda bi imel več “sreče” in bo uspel odstraniti maslo.
LP IB.
Pozdravljeni!
Študiram muzikologijo in imam težave pri predmetu, ki zahteva razločevanje med intervali in akordi. Kljub svoji dolgoletni vpletenosti v glasbo in ukvarjanje z njo, imam velike težave pri ločevanju med raznimi intervali in ostalim. Kdaj celo zamenjam potek melodije, saj slišim, da gre navzgor, v resnici pa gre navzdol in obratno. Zanima me, ali je kaj narobe z mojim sluhom ter če obstajajo kakšne raziskave, ki bi dokazale, da so težave z mojim slušnim zaznavanjem otipljive.
Hvala za odgovor.