Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Zamasena evstahijeva cev

Zamasena evstahijeva cev

Pozdravljeni!

Med vnetjem sinusov se mi je zamasila evstahijeva cev, tako da v usesu nisem mogla izenaciti pritiska in v casu do odprtja cevi se mi je vnetje mocno poslabsalo. Ko se je uho sprostilo, so se sinusi nekako uredili, a se mi je med jemanjem antibiotika ponovno zaprla evstahijeva cev, kar sedaj traja ze nekaj dni. V usesu se vedno poka, ce piham vanj, a bolj “zdrizasto”. Imam stalen obcutek vode v usesu in slabse slisim. Kako si lahko (v casu nosecnosti) se pomagam, razen s pihanjem v usesa? Razmisljam, da bi se kar samoplacnisko narocila pri specialistu, saj os. zdr. pravi, da me bo, ce v 1 t ne bo bolje, napotil na orl.

Spoštovani,

žal v nosečnosti virusne okužbe trajajo dlje, sluznica je zadebeljena še zaradi hormonov in tako je težav več. pogoste so dodatne bakterijske okužbe z bolečino, tako kot pri vas.

Občutek zamašenosti in tekočina bosta lahko še več tednov.

Pomagajte si z nosnimi dekongestivnimi kapljicami (lahko do 7 dni 3x 2 kapljici v vsako nosnico) in nosnim glukokortikoidom (2 do 3 tedne 2×2 vpiha v vsako nosnico) – nosečnost tukaj ni kontraindikacija.

Lp

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close