Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Zamašen nos pri dojenčici

Zamašen nos pri dojenčici

Pozdravljeni,

vnaprej se zahvaljujem za odgovor.

Hči, stara 2 meseca, ima zmeraj zamašen nos. Pediatrinja pravi, da je vse vredu z njo in da ni prehlajena, niti nahodna. Imamo pa težave z polivanjem in bruhanjem in se ji vsled tega, ob vsakem bruhanju ali polivanju, nekaj mleka vrne v nosek. Za čiščenje uporabljamo fiziološko raztopino in baby vac (nastavek, ki sesa s pomočjo sesalca). Zadnje čase uporabljamo tudi aqua maris, ker se mi zdi bolj učinkovit. Čez dan ji to pač zelo pogosto ponavjam, medtem, ko čez noč ne morem otroka vsaki 2 uri mučit s sesanjem noska. Nosek je pa vedno zamašen. Ne z tekočino, ampak se samo sliši, da ne more dihat in joče. Včasih tudi ničesar ne dobim ven iz noska.

Kaj naj še v tem primeru storim, da ji olajšam dihanje?

Lep pozdrav,
Urška.

Spoštovani!

V tej starosti kaj posebnega ali kaj drugega ne morete delati. Morda spremeniti položaj glave.

LP IB.

Spoštovani

Star sem 41 let, nisem kadilec in ne pijem alhkohola pogosto. Zdravim se za sladkorno boleznijo tip 2. Že nekaj časa opažam na levi strani na jeziku za cca 0,5 cm veliko podolgovato spremembo. Ta sprememba izleda povsem gladka in je kot di ta del jezika spoliral in je ločen od ostale grobe okolice ( kot bi bil jezik oguljen na ravno ploskev ). Me ne boli ne na dotik in prav tako ne dela težav pri ževčenju ali požiranju. Včasih me jezik malo peče in tudi ustna votlina ampak mine po zaužitem Granobilu ( zeliščni tablet ).
Zanima me kaj bi to lahko bilo ali je nevarno ali bi šlo za kaj resnejšega.

Hvala za odgovor

Spostovani!

Taksne spremembe niso nevarne, ponavadi je to vezivno tkivo, terapija – razen kirurgije – ni mozna, seveda ce se spremeni, je potrebna kontrola.

LP IB.

Na kakšne spremembe je potrebno biti ob tej zadevi pozoren? Je lahko to znak rak na jeziku ali kaj drugega. Zdravnica je pogledala zadevo pa je rekla da ni nič nevarnega. Bega me samo misel na to spremembo.

Hvala

Spoštovani!

Če je zdravica pogledala, potem veste kaj je. več po pismu ne morem povedati.

LP IB.

New Report

Close