Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija zamašen nos

zamašen nos

Pozdravljeni

kmalu po zanositvi sem opazila,da imam velikokrat zamašen nos.Ginekologinja je predvidevala,da je to pač posledica vnete sluznice,ki bo minila.Celo nosečnost sem uporabljala Olynth spray,ki mi je pomagal,najslabše je bilo,pri spanju,med kosilom-verjetno zaradi tople hrane,drugače pa non stop brez nekega razloga.
Sedaj je 7 tednov po porodu,stanje se je izboljšalo za nekje 50 %,je pa daleč od tega,da bi bilo v redu,Olynth uporabljam obvezno pred spanjem,čez dan v povprečju 1-2X.
Zadeva je precej moteča in prosim za vašo razlago oziroma nasvet.
Hvala in lep pozdrav
Andreja

To je od Olyntha! Ne uporabljajte ga več. Uporabljajte le fiziološke kapljice, pomaga višje vzglavje med spanjem, nos pa lahko odmašite (vsaj prehodno) z rahlim pihanjem v zaprt nos (s prsti zatisnite nosnice in pihajte 5-10 sek, kot bi hotela izenačiti tlak v ušesih).
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

Pozdravljeni,
moja zamašitev nosu traja že nekaj let, a resno sem se z njo začela ubadati šele to poletje. S fiziološko raztopino si nos izpiram že četrti mesec (začel sem septembra), opaznih razlik pa še zmeraj ne opazim, razen prvih nekaj minut po izpiranju. Poleg tega me občasno boli glava, na mrazu se mi iz nosu vedno cedi, smrčim, imam občasno slab zadah in občutek imam, da mi po grlu navzdol neprestano teče nekakšna sluz. Poleg vsega tega pa imam na koncu jezika neprestano bele obloge, ki jih tudi z zobno krtačko ne morem odstraniti. Res ne vem, kaj naj storim, zato vas lepo prosim, če mi lahko kako pomagate.
najlepša hvala

Pridite na pregled. Teoretično gre lahko za ovirano dihanje zaradi smrčanja.

Lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

Pozdravljeni,

Pred približno 6 meseci, ko sem bila kar precej prehlajena z zabasanim nosom sem si pomagala z pršilom Olynth ha. Od tega prehlada naprej imam non stop zamašen nos-ponavadi enkrat eno nosnico, drugič drugo. Najhuje je ponoči. Brez Olynth pršila sploh ne morem dihati. Vem, da bi ga morala opustiti ampak žal ne morem, saj mi drugo ne pomaga. Ne fiziološka, ne izpihavanje nosu, ne dvignjeno vzglavje. Razpršilo si vpiham pred spanjem in ponavadi še enkrat ponoči, ko me totalno zamašen nos zbudi.

Ali to razpršilo res tako škodi?
Kaj naj poskusim še drugega?

Najlepša hvala za pomoč,

Katjuša

Spoštovani,

od pršila Olynth (dekongestiv) ste postali odvisni, imate takoimenovan medikamentozni rinitis – vnetje, povzročeno z zdravilom. Ker se je struktura sluznice in predvsem žil zelo spremenila, brez tega zdravila ne morete. To je začaran krog…

Takoj opustite Olynth, uporabljajte le fiziološko. Morda bo nekaj dni zelo hudo, a vztrajajte. Če se stanje po 2 tednih ne normalizira, je treba poiskati še morebiten drug vzrok, obiščite svojega zdravnika.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close