Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Zamašen nos

Zamašen nos

Pozdravljeni.

Kar pogosto imam zamašen nos. Zanima me, kaj bi lahko uprabljal, da bi bil nos manj zabasan? Kakšnih alergij mi niso ugotovili na pregledu. Ko vzamem na primer kapljice Nasic, mi te čez par minut popolnoma sprostijo nos in takrat lahko brez težav čez njega v popolnosti zadiham. Opažam pa, da imam nos bolj zabasan ob spancu, ko sem buden, je manj zabasan.

Očitno ste bil na pregledu, gotovo so vam tam kaj razložili. Meni je tako na pamet težko kaj komentirati.
Vseeno pa vas opozarjam, to se namreč pogosto dogaja, ne uporabljajte Nasic in drugih kapljic za nos prepogosto. Dovoljene so le 5 dni !
Ob stalnem jemanju postanejo vzrok za vse težje dihanje skozi nos, uničujejo sluznico, čeprav za (kratek) čas nos odprejo.

lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

Pozdravljeni.

Na pregledu za nos še nisem bil, sem bil pa na testu za alergije.

Zanima me, ali je spodnji žepni inhalator (in njemu podobni) dobro, da se jih uporablja vsak dan, ali pa so tudi tu kakšne pomembne omejitve? Ta inhalator mi sicer ne odpre tako učinkovito nosu kot Nasic, ko je ta zabasan, a lahko rečem, da pomaga.

http://www.moja-lekarna.com/p-138-po-ho-zepni-inhalator.aspx

Pri vsaki težavi je najbolj pomembno vedeti vzrok zanjo. Zakaj ne počakate na pregled nosu in kakšen je rezultat testa na alergijo?
Omenjen sprej ni priporočljiv pri alergiji. Tudi nima smisla, če imate krivo nosno pregrado (morda!).
Torej; opravite najprej pregled in tam vprašajte tudi za nasvet glede zdravljenja.
Omenjeni sprej nebi priporčal za več kot teden dni, morda le po nahodu…enako Nasic (ob nahodu največ 5 dni) !

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close