Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Zamašen nos

Zamašen nos

Pozdravljeni,

noseča sem 25t5 dni in že kakšne 4 tedne imam zamašen nos. V začetku sem nekaj spihovala ven, nato se je za kakšen ali dva stanje izboljšalo, potem pa se mi je nos popolnoma zabil. V nosu ni bilo nič sluzi. Težave sem pripisovala nosečnosti in suhemu zraku (gretje na klimo v službi). Celo zimo sem si zjutraj in zvečer prebrizgavla nos s fiziološko raztopino (20x po 10 ml. fiziološke z brizgo v vsako nosnico). Na koncu, ko je postal nos popolnoma zabit, je to postalo boleče, fiziološko sem začutila v ušesih, kjer je bila tudi dva dni in več, kar je zelo moteče. Prenehala sem z izpiranjem in sedaj si večkrat na dan v nos vbrizgavam fiziološko v spayu, kupljeno v lekarni, zvečer 4 dni kapnem po eno kapljico otroškega operila, od takrat potem čez dan tudi izpiham gosto belo sluz, vendar nosu ne odmašim. Dne 17.02. sem zaradi slabega počutja in rahlo povišane temperature (37,3) ostala doma. Temperatura se več ni pojavila, ostaja pa slabo počutje, utrujenost. Včeraj je laboratorijski pregled krvi pokazal povišan CRP in povišane levkocite, točnih rezultatov se ne spomnim. Zdravnik je predlagal ponovno testiranje krvi v četrtek in glede na razultat se bo odločil, ali mi predpiše blag antibiotik ali ne. Sem ga razumela, da glede na krvne rezultate trenutno ga lahko napiše ali pa ne in glede na nosečnost bi raje še počakal, če se bo stanje samo popravljalo. Bolečin v nosu ali ušesih nimam, razen neprijetnega občutka, da je oboje zabasano in polno, nos predvsem v notranjih prostorih poln. Zunaj, na hladnem se malo odmaši. Prosim za vaš nasvet, kako ravnati v dani situaciji in s čim sli lahko še pomagam.

Hvala za odgovor.

Spoštovana!
Težave so povezane z nosečnostjo. Če imate samo iztok iz nosu in ne drugih težav vam bi tudi jaz priporočal le fiziološke kapljice za nos. Pri spanju naj bo glava rahlo višje kot običajno (morda dve blazini). Med nosečnostjo se v telesu ‘zadržuje’ več tekočine, z višjim vzglajvjem pa zmanjšate ‘pritisk’ tekočine v nos. Poskusite! Operil ni priporočljiv. Izpiranje nosu naj bo ‘nežno’ – le z kapljicami, nikdar ne izpirajte s pritiskom (s curkom tekočine) ker tako potisnete tekočino tudi v sinuse in v ušesa!
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close