žalostna…..
moram se malo “skihati”.
Včeraj sva z mojim imela precej pester dan,ki pa zame ni bil prijeten. Znašla sem se namreč pred razpotjem, kjer ne vem več kako naprej. Moj partner je zelo prijeten,ampak žal iz dneva v dan opažam, da nekako ni dovolj odločen za svojo družino. Težava je v temu, da ga njegovi doma dobesedno “gulijo”. Kar naprej teče debata o temu, da ni denarja in moj je vedno tisti, ki nekako ne more gledati da starša trpita. Ta mesec jima je ponovno pomagal tako, da jima je dal 50k (da ne omenim da ima kredit za hišo v kateri starša živita – tega je vzel že preden sva se midva spoznala), pa še se kaj najde.
Ko pa želim sama kar koli kupiti (pa sploh nisem zapravljivka) ali pa izrazim željo da bi si karkoli privoščili, pa jamra da ni denarja….
Sama ne vem več kaj naj naredim, ker sem že čisto obupana. Polovica plače gre k njegovim, mi pa pazimo na vsak tolar.
Poskušala sem že na vse možne načine spregovoriti z njim, pa pravi da on drugače ne more (starši mu pomenijo preveč)
Sama pa trpim, ker sem predobrega srca in ne morem postaviti ultimata. Priznam, da iz dneva v dan bolj sovražim njegovo družino, ker sploh ne pomislijo na to, da je zaradi njih prikrajšana njihova vnukinja….
če mu starši pomenijo preveč, to pomeni da mu ti in vajina hčerka pomenita premalo… žal…
ko bo ugotovil, da dela narobe, bo že na baraški palici in ko bodo mu njegovi starši obrnili hrbet, bo šele spoznal kako narobe je ravnal…
moji starši zmeraj nimajo denarja, in je moja mama hotela tud na tak način ala posodi mi nekaj denarja… in pol k sm jim posodla eno malenkost je rekla: ja sm misla da boš kaj več dala… :/ groza! od takrat naprej ji ne dam več denarja…
sej imajo oni svoje življenje in znajo poskrbet zase..in ni potrebno da od svojih otrok zahtevajo da jih preživljajo.. naj reče, da zdej je pa dost, in da rabi poskrbet za svojo familijo, pa boš vidla kak srd bo iz njihove strani, saj so bili navajeni da dobivajo še dodaten priliv denarja, vendar ne naredijo kaj veliko zanj..da ga dobijo..samo usmiljenje svojega sina rabijo, pa potegnejo iz njega kar hočejo… in ga črpajo fizično in psihično…
ne dovoli tega… postavi mu ultimat ali pa mu predlagaj da finančno pipco zapre in reče staršem da trenutno nima denarja… boš vidla kako se bodo razjezili… mogoče bo takrat spregledal kuk jih ujčka in vaju zanemarja…
Pozdravljena!
Pravite, da ste se v odnosu z vašim parnerjem znašla na razpotju. Na eni je čutiti, da ga imate zaradi njegove prijetnosti še vedno rada, po drugi strani pa ste besna nanj, ker vas ne sliši in ne upošteva. Čutite se razvrednotena, ponižana, osamljena in nemočna, ko znova in znova nosi denar svojim staršem, brez da bi se posvetoval z vami. Še bolj postanete jezna in žalostna, ko za vaše potrebe vedno zmanjka denarja, kljub vaši skromnosti in razumevanju.
Ob tem se verjetno sprašujete, kje pa ste vi in vaša hči ob njem, kdo mu je pomembnejši?
Nekaj časa ste ga razumela, nato ste se skušala pogovoriti z njim, sedaj pa že obupujete, da se to ne bo nikoli končalo. Vedno manj verjamete, da bo sprejel svojo odgovornost in se postavil za vas in vajino hči, ob čemer bi se čutila varno in pripadno. Namesto nanj ste postala besna na njegove starše, ki ga ne izpustijo iz svojega naročja, ter, ker ne razumejo vas in vaše odraščajoče hčere…
…in po vsem tem se sprašujete kaj sedaj, kaj še storiti?
Verjetno ste prejela že precej nasvetov, kaj naj bi storila, vendar vam je težko upoštevati prejete nasvete, saj vas je strah, da tudi to ne bi pomagalo ali pa da bi vaš korak zadevo še poslabšal,…
Predlagam, da se oba skupaj obrneta na strokovno pomoč, ki jo nudimo po zakonskih in družinskih centrih (inštitutih). Le teh je že nekaj v Sloveniji. Pomagali vam bomo, da boste lažje izstopili iz začaranega kroga, ki vas pošteno izčrpava.
Sporočite mi iz katere regije prihajate, pa vas bom usmeril k vam najbližjemu strokovnjaku.
Tomaž Stanovnik
spec. Zakonske in družinske terapije
E-mail: [email protected]