Žalostna
Danes sem imela UZ (2.) mineva 8. teden nosečnosti in na mojo veliko grozo, ginekolog ni videl ploda, GV je bila prazna. Še bolj žalostno je to, da je pred 16 dnevi na prvem UZ plod bil viden, velik sicer le 3 mm, ampak videl se je srček. Kam je sedaj izginil?
Ponovni UZ imam v ponedeljek in upam na čudež. Tako zelo me skrbi…
Ima katera podobno izkušnjo?
Vsem vam želim mirno nosečnost,
Nada
nebodi žalstna.ne vem točno kako se počutiš ,ker tega na mojo srečo nisem doživela. Toda jaz mislim da če nisi krvavela in si se počutila vredu,da ne bo hudega .Danes je zdravstvo tako napredno,da se nikar preveč ne sekiraj saj si boš lahko z sekiranjem le še bolj škodovala.Probaj se umiriti in čim bolj umirjeno počakati do ponedelka.
Draga Nada!
Bodi močna in misli pozitivno. Naglas si ves čas ponavljaj, da je vse OK, da je pikica zdrava, da si ti OK,… Če se počutiš dobro, si dneve do ponedeljka čim bolj zapolni s stvarmi, ki ti sedejo (izlet, šoping, kofetki s prijatlejicami…) in NIČ (!!!!) ne razmišljaj o današnji ugotovitvi. Vsakič, ko boš pomislila, se vščipni in začni misliti kaj drugega. Pa tudi, če na silo!
Mislim nate, upam s tabo in res ti privoščim, da se ti izide!
bivša “sotrpinka” Taja
Draga Nada. Za podoben primer sem že slišala in naj te potolažim, da so punci, ki se ji je zgodilo podobno, kot tebi na ponovnem ul. videli plod oz.jo je pregledal še drug gin. ki ga je prvi prosil za mnenje j in je potem bilo vse vredu. Glede na to, da si plodeka in njegov srček že videla in ni prišlo do splava čudno, da ga sedaj ne bi bilo. Predlagam ti tuda da v primeru da tvoj ginekolog tudi v pon. ne bi videl plodeka in bi te morebiti poslal na čiščenje, da ne greš in da si pridobiš mnenje še kakega drugega ginekologa.
Upam, da se bo vse srečno isteklo in da sem te vsaj malo potolažila. Držim pesti zate.
Živjo Nada,
ravnokar sem ti napisala obsežno pismo pod “nova” in zdajle sem odprla tole in me je zadelo kot strela z jasnega. Hudo mi je zate, ker se je to zgodilo, ampak jaz kar upam,da ni vse izgubljeno. Mogoče se res ni dobro videlo, saj ko sem bil jaz na 2. Uz (dvojčka) ginekologinja tudi enega ploda ni dobro videla. Je rekla, da če je tako zadaj, da ga ne more dobro videt. Da se premika in če je v času pregleda “zadaj” slabo vidiš. Jaz kar mislim, da je to to. Prosim, ne obupaj! Želim ti, da se bo v ponedeljek drugače pokazalo! Pozdravček Anica
Še enkrat hvala za vašo vzpodbudo.
Anica, si ti imela vaginalni UZ?
Mene še malo drži pokonci to, da sta bila UZ (oba vaginalna) delana na različnih aparatih. Prvič sem ga imela na IVF-jih, drugič na Šlajmerjevi 2, v 2. nadstrr.
No, v ponedeljek imam ponovitev, pa mi je naročil, da pridem kar na IVF oddelek. Blazno si želim, da je zatajil UZ in da bo po nekem čudežu še vse v redu. Krvavim še vedno ne, danes zjutraj sem si poskusno izmerila BT in je le ta še vedno povišana, se pravi, da je beta HCG še povišan.
Vsekakor vas vse obvestim kako bo. Držite pesti.
LP
Nada
Nada, verjamem da si žalostna, ampak usmeri svojo pozornost kam drugam ta vikend. Prebrala sem odgovor Pušenjaka na tvoje vprašanje in ko je govoril o odmrtju ploda, je verjetno hotel samo realno prikazati možnosti. Spomni se zgodb, ki smo jih brali na forumu, kako so ženske poslali že na abrazijo zaradi domnevnega odmrtja, pa so zahtevale drugo mnenje in to sploh ni bilo res. Prepričana sem, da gre za različno kakovost obeh UZ ali pa se pikica igra skrivalnice in se je postavila v tako lego. Vsekakor držim pesti zate in verjamem v najboljše! Drži se!
Ne boš verjela. Tudi meni se je zgodilo nekaj podobnega. Najprej je bilo v 6 tednu vse OK, potem pa (s tem, da sem vmes imela blago krvavitev) v 8 tednu kar na lepem nikjer nič in to na dveh ultrazvokih na Šlajmrovi. Nadomestni gin. (moj je bil takrat na dopustu) me je potem poslal na urgenco z diagnozo izvenmaternične nosečnosti, z zagotovilom, da bo verjetno potrebno čiščenje, ker je v desnem jajcevodu (po dolgem opazovanju) opazil cisto v velikosti 3 cm!!!???
Na urgenci je doktor našel v maternici plodek s srčkom, za cisto pa mi je zagotovil, da je to pač spremljajoč pojav v nosečnosti. Plod je bil precej manjši od ciste (cca 6mm) in ga neizkušen ginekolog na slabem ultrazvoku ni uspel najti (videti), saj je tudi cisto videl šele v drugem poizkusu.
Zelo verjetno bo v ponedeljek vse v najlepšem redu, sicer pa poslušaj nasvet Bubike in se obrni na drugega gin..
Želim ti srečno nosečnost in čim manj takih stresov.
LP, Mateja
Drage punce,
kaj bi brez vas in vaše tolažbe. Danes zjutraj sem nekoliko boljše volje. Srčno upam, da bo jutri videti plod s srčkom.
Mateja, a mogoče veš, če je bilo pri tebi videti gestacijsko vrečko?
Skrbi me tudi zato, ker je ginekolog GV videl, pa znotraj ploda ni bilo. Pa še tako pravijo, da je vaginalni UZ bolj natančen.
Res upam, da bo jutri vse v redu. V vsakem primeru se vam zvečer javim in napišem kako je bilo.
Držite mi pesti!!!!
Hvala vsem in čim manj stresov vam želim. Čuvajte svoje sončke.
Nada
Za gestacijsko vrečko se pa na žalost ne spomnim ali jo je videl ali ne, takrat sem samo slišala gin., da je vse OK.
Držim pest, da bo tudi pri tebi tako!
LP, Mateja
P.s.: Tale Klemen je pa posrečen!? Verjetno je še čisto premlad, da bi se mu kdaj kaj žalostnega zgodilo, ali pa je preveč neumen, da bi to sploh vedel. Blagor enim… Klemen – lepo piše, da je forum namenjen samo nosečnicam.
Draga Nada!
Kar se tiče Klemna – nesramnežev je veliko…, zate pa stiskam pesti.
Tudi jaz sem bila 5.11. na prvem UZ. Noseča sem 11 tednov. Ginekologinja je dejala, da sem imela dva plodka in da ostal samo eden. Še vedno kljub vsemu nisem izgubila upanja za drugega, ker nisem popolnoma nič krvavela. Mogoče se pa skriva… Bom izvedela 19.11., ko imam ponovno UZ.
Lepo pozdravljene vse,
pETRA