žalost
Pozdravljeni.
Stara sem 33 let in od kar vem, je v mojem življenju žalost. Moj oče je alkoholik.
Doma imam sinka, starega 3 leta, ki je bil 2 meseca v varstvu pri mojih starših, se pravi pri alkoholiku in moji mami, dokler ga nismo zaradi njegove varnosti dali v varstvo drugam, saj je oče še naprej pil, zmerjal mamo s prasico, kurbo ničvredno,… pretepal mamo ter pijan vozil otroka okrog, pa še vse drugo.
Otrok je ves čas v varstvu drugje, kar je veliko finančno breme za nas, je pa vsaj na varnem. S tem se ni mogel sprijazniti. Otroka smo vozili tja na obisk, ga tudi kak dan pustili v varstvu in je nekako šlo. Pil je pa še vedno in še pije….
Pred 3 tedni sem rodila hčerko, ki je ni prišel pogledat, češ da njega nismo povabili in da se zaklepamo pred njim. Res smo se, prvi dan po prihodu domov smo prosili sorodnike in ostale, da bi želeli biti sami. Hčerka se je rodila s srčno napako in domov prišla šele po 14 dneh. Želeli smo pač biti sami. Če ga to moti.
Tudi danes ga ni.
Delam jaz narobe, ker poskušam aščititi starejšega sina??? Naj ga vozim tja in tvegam??
Najbolj me moti dejstvo, da je pijanec vse starejši, zdravstveno se ga nič ne prime, žal. Ko-če bo obnemogel, bom morala plačevati še oskrbo zanj. Groza, da si dolžan skrbeti za človeka, ki ti je oče le na papirju. Ima kdo izkušnje s tem? Kako rešiti v primeru, da mora tak človek denimo v dom za upokojence? Dokazati, da ni skrbel zate in da te je psihično maltretiral je verjetno težko.
Moji občutki? Nepopisna žalost in strah pred prihodnostjo. Celo življenje nam je pijanec v breme in nam bo še naprej,
Hvala za kakršnokoli mnenje.
ZIVIJO
cestitam za dva soncka in pogum da si napisala to pismo
vem da ti ni lahko ampak upanje umre zadnje in moras upat da bo boljse
ni vrag da se bo tudi tvoj oce en dan zbudu in pomislu da dela narobe
mogoce bodo vnuki vplivali na to, to ve samo Bog ali visja sila kot jaz to razumem
jaz sem imel oceta alkoholika in vem kako ti je
zal je premlad umrl tako da se nisem uspel poglobit v njegov problem
sem pa sam postal alkoholik in mislil da je to dedno, pa sem videl da ni, ko sem se streznil in zacel ziveti trezno
to mi je pomagalo drustvo AA
poskusaj pocasi previdno govorit z ocetom da poskusi ta program
srecno