zaljubljena v žensko
Mislim jaz se sprašujem kaj je z mano. Stara sem nekaj čez trideset, z urejenim družinskim življenjem. Navzven. V resnici sem pred meseci ugotovila, da me mož vara. Doživela sem res nepopisno prevaro in bila izjemno razočarana. Mož še vedno živi pri nas, vendar praktično nimava telesnih stikov. Sprva me je vse bolelo od hudega in sem se res komaj prebijala iz dneva v dan. V zadnjem času pa moram priznati, da kar malce lažje diham in se nekako počutim močnejšo, da bi ga vrgla ven. Ker se počutim močnejšo in nekako bolj samozavestno sem ugotovila, da v resnici ob sebi ne rabim moškega, da bi bila srečna. In ravno, ko sem to “ugotovila”, sem opazila njo in se zagledala vanjo. Nočem si dovoliti, da bi se res zaljubila, ker z možem še nimava rešene najine situacije. Me pa noro privlači. Že od nekdaj sem se platonsko zaljubljala v različne ženske in to nekako vedno prebrodila. Je med vami kakšna, ki čuti podobno? Ali to pomeni, da sem lezbijka ali pa bi. Moram priznati, da ne bi imela čisto nobenega problema imeti spolni odnos z žensko. Seveda s to “mojo” 🙂
Glede na to, da sem svojo biološko vlogo (otroci) že nekako opravila, čutim, da je zdaj pravi trenutek, da bi raziskala to plat sebe. Kako naj se lotim? Mi lahko kdo kaj svetuje?Brez obsojanja….
Si pripravljena na nekaj krutih resnic? Če nisi, enostavno vse skupaj preskoči.
Prvič, razmerje, s katerim se moraš trenutno ukvarjati, je to s tvojim moškim partnerjem. Morda je tvoj trenutni partner res piece of shit. Ampak to še ne pomeni, da iz tebe v glavnem ne govorita užaljenost (upravičena) in občutek, da te je nekdo, ki so mu zaupala, pošteno zajebal (upravičen). Če je tako, naj ti povem nekaj. Med moškimi in ženskami ni nobenih fundamentalnih razlik. Če te je razočaral en moški, pač poišči drugega, na drugačnih temeljih. Ženske niso zveste in ljubeče in poštene samo zato, ker so ženske. Lastnosti so stvar osebnosti, ne spola. In če si v bistvu heteroseksualka, te ne bo moglo zadovoljiti nobeno razmerje s še tako popolno žensko, ampak samo razmerje z moškim.
Drugič, platonska ljubezen se vsaj meni, oprosti, sliši dolgočasno. Za resno zvezo, pa naj bo hetero ali homoseksualna, je spolno poželenje precej pomembna stvar. Vse spoštovanje aseksualcem, ampak seksualci si želimo razmerja, kjer bomo svojemu partnerju/ki tudi spolno privlačni.
Tretjič, večina žensk nima nobenega problem z mislijo, da bi seksale z drugo žensko. Vezane in nevezane. Tvoje seksualne fantazije same po sebi ne pomenijo ničesar.
Jaz sem žal med tistimi, ki ti bodo povedale, da ni OK uporabiti svojega partnerja samo za darovalca semena, ne da bi se prej pomenila o tem. Ampak to sem pač jaz.
Rrrr, seksi! 🙂
Poskusi, daj si duška! Čisto nič ni narobe, če se bolje spoznaš s “tvojo” in se, če bo ona seveda za, malo poigraš z njo. Boš vsaj vedela, pri čem si. 🙂
p.s.: jaz sem srečno vezana in sem se tudi pred nedavnim zagledala v žensko. Seveda ne prvič, platonsko je bilo že dostikrat, zares pa le enkrat, pred sedanjim fantom. Kakorkoli – z veseljem bi se kdaj pocartala z njo…
Hvala za odgovore. Janis, tebi še posebej, da si si vzela čas.
Jaz se čisto zavedam, da moram razrešiti najprej odnos s partnerjem. Ki res nikoli ni bil mišljen le kot darovalec semena. Koneckoncev bi bila še vedno srečno (slepo) poročena, če ga slučajno ne bi odkrila. Prejimam občutek, da sem bila prej jaz darovalka jajčec zanj in bila izkoriščena, kot pa obratno, na kar namiguješ.
S tabo se popolnoma strinjam, da je platonska ljubezen brez veze (in, da sem za te fore že prestara).Zato bi tudi rada prišla stvari do dna. Ker se mi zdi, da zamujam en dober del sebe samo zato, ker sem se pač ujela v to fantazijo o družini in ženi in možu.
Zanimivo bi bilo vedeti koliko žensk (poročenih in lepo popredalčkanih v heteroseksualnih odnosih) sanjari o ženskah in se v njih zaljublja. Kaj bi se zgodilo, če bi imele priložnost to raziskati? Bi se skrile nazaj v svoje predalčke?
Glede ženske in moške zvestobe pa se tudi strinjava, da ni odvisna od spola pač pa od osebe. Tukaj pa vseeno mogoče lahko nekako vem kako ženska razmišlja. In od tu črpam svoja pričakovanja o njeni zvestobi. Pri moškem sem ugotovila, da se mi niti sanja ne kaj rabi, hoče in išče. In me trenutno sploh ne zanima.
Mi hočeš dopovedati, da tako čutim do te ženske zato, ker se je moja psiha malo poigrala z mano, ker sem doživela tako nepopisno razočaranje z moškim? Mogoče.
Vseeno si želim videti kaj bo. …samo najprej moram doma postaviti na pravo mesto. 🙂
Imaš res celo zmedo v lajfu.
Sama sicer nimam izkušenj z ženskami, ampak mi je že večkrat bila katera všeč. Ampak sem vedno ugotovila, da sem jih le povzdigovala oz. si želela imeti nekaj kar one imajo, jaz pa ne. Pred 3. leti me je ena res malo obsedla. Zanimivo je bilo tole, da se takrat tudi drugače nisem dobro počutila oz. sem imela neke probleme. Pa sem se zagledala vanjo. Je bilo zanimivo tole, da si nikakor nisem mogla predstavljat, kako sexam z njo (in tudi z nobeno poprej). Sčasoma sem ugotovila, da je šlo za nekaj čisto drugega. Ta ženska je bila zeloooo samozavestna in sem jo zato kovala v zvezde, si ful želela biti kot ona in to.
Ti priporočam, da premisliš o vsem skupaj, če res gre za pravo zaljubljenost.
Sicer pa: ona oddaja kakšne signale? Ni poročena in to?
To je pač neumnost. Jaz sem doživela celo kopico razočaranj s strani moških, pravzaprav mi niti en odnos ni uspel, a niti za hip nisem do nobene ženske začutila nikakršne zaljubljenosti ali karkoli temu podobnega. Ženske me niti pod razno spolno ne privlačijo, misel na spolni odnos z žensko se mi upira.
Tako da je jasno, da imaš pač homoseksualne ali pa biseksualne težnje. V to te pač ne ‘pahne’ nobena usoda, ampak je to tvoja narava.
To je pač neumnost. Jaz sem doživela celo kopico razočaranj s strani moških, pravzaprav mi niti en odnos ni uspel, a niti za hip nisem do nobene ženske začutila nikakršne zaljubljenosti ali karkoli temu podobnega. Ženske me niti pod razno spolno ne privlačijo, misel na spolni odnos z žensko se mi upira.
Tako da je jasno, da imaš pač homoseksualne ali pa biseksualne težnje. V to te pač ne ‘pahne’ nobena usoda, ampak je to tvoja narava.[/quote]
Strinjam se z yvette. Četudi je bila 100x razočarana s strani moških, se prava heteroseksualna ženska ne bo zaradi tega začela zaljubljati v ženske. Tak človek pač je oziroma se rodi: hetero, homo ali bisex (lahko še kaj drugega). Izkušnje, naj bodo dobre ali slabe, ne določajo naše spolne usmerjenosti.
Takih žensk, kot si ti, ni tako malo. Nič pa nisi napisala o tej ženski – ali je ona poročena, je samska, je možno, da bi ti čustva vračala? Od tega je marsikaj odvisno. Ker če je ona srečna z moškim, potem bo nate gledala kot na prijateljico in ne kaj več. In jo zna tvoja “naklonjenost” tudi malo prestrašiti. Če pa je samska ali celo usmerjena na ženske, pa jo vprašaj oz. ji direktno povej, da ti je všeč. Če si upaš:) Pa počakaj, kakšna bo reakcija.
bolezen, ki jo podpira depra pomanjkanje samozavesti……..[/quote]
a bejž no, sami dohtarji tule gor. si predvsme en bilda svojo samozavest in ego, ko postavlja diagnoze kar splošnim množicam.[/quote]
falila si krepko
sem tok nabildana in v egu, da ti ga že serviram tu, a ne vidiš, sam TI nič ne kapiraš, ker si trotlj
a bejž no, sami dohtarji tule gor. si predvsme en bilda svojo samozavest in ego, ko postavlja diagnoze kar splošnim množicam.[/quote]
falila si krepko
sem tok nabildana in v egu, da ti ga že serviram tu, a ne vidiš, sam TI nič ne kapiraš, ker si trotlj[/quote]
če misliš, da si duhovita ali pametna, se hudo motiš. si samo en hudo pomilovanja vreden osebek brez kakršnekoli pametne vsebine. zato pa pač pljuvaš take imbecilnosti na nivoju nedoraslih pubertentikov.
toliko slabše zate. lp
Ne zameri, ampak ko sem tole prebrala, sem se začela samo smejat. Ja, takole si vse ženske, ki še nimajo izkušenj, predstavljajo istospolno razmerje. Ko jih imaš pa ene par res za sabo, pa ugotoviš, da imaš veliko več skupnega z dedci, ki se pritožujejo, da nikoli ne bodo kapirali žensk, kot pa z ženskami samimi 🙂 Čeprav si tudi ti ženska 🙂
Dopovedat ti nočem nič, razen tega, da bodi sama pred sabo odkrita glede lastnih motivacij in potreb. Čeprav se ti je javilo nekaj heteroseksualk, ki se jim zdi ideja, da bi se drugače hetero ženska zapletla z drugo žensko v glavnem iz razočaranja nad moškimi, povsem neverjetna, ti povem, da se v praksi to dogaja. In se ne konča dobro za nobeno vpleteno, za bonus pa pusti homofobom še super primerek ženske “ki je bila lezbijka, dokler ni srečala tapravega dedca, saj vam govorimo, babe glupe, hehe”.
Seveda je pa čisto možno, da svojo spolno usmerjenost odkrivaš šele sedaj in to ni nič nenavadnega. Veliko je žensk, ki svoje prvo istospolno razmerje začnejo pri tridesetih ali štiridesetih, da, tudi take, ki so bile dolgo v razmerjih samo z moškimi. Kar se mene tiče, tvojo spolno usmerjenost veliko bolj določa to, v koga se zaljubljaš in s kom iščeš čustveno intimo, kot pa to, s kom si “sposoben” seksat. Velika večina ljudi je sposobna pod določenimi okoliščinami seksat z obema spoloma, tako da to pove more malo, ker nas je na koncu biseksualcev še vedno veliko manj kot heteroseksualcev. Tako da zgolj dejstvo, da si toliko in toliko let seksala z moškim(i), pa če si uživala v tem ali malo manj, še ne pomeni, da si avtomatično biseksualna. Čisto možno je, da si homoseksualna. Zato pa pravim, usedi se dol sama s sabo in si daj čas in bodi poštena do vseh ljudi, s katerimi si ali še boš v zvezi. In stvari se bodo v roku parih let postavile na pravo mesto.