Zaljubljen v drugo
Zaljubil sem se v drugo. Oba imava družino. Poznala sva se že nekaj časa, ko se je zgodilo. Najprej je šlo za radovednost, potem je to preraslo v resno zadevo. Zaljubila sva se. Ko sva skupaj, premikava gore. Lepo nama je skupaj. Tudi, ko nisva skupaj, si piševa. Pogrešava se neprestano. Sam sem pripravljen biti z njo saj čutim, da je to oseba, ki sem jo iskal vse svoje življenje. Ona pravi, da če bi bile okoliščine le malo drugačne, ne bi niti za trenutek razmišljala, da ne bi bila z mano. Vendar trenutno takšne spremembe ne upa narediti.
Vem, da jo bom čakal kolikor je potrebno, vseeno pa se bojim, da tega dne ne bom dočakal.
Vem, da je vredno čakati, ker vem, da bi skupaj bila srečna do konca dni.
Kakšne so vaše izkušnje? Kaj naj naredim?
A si prvič zaljubljen? Vsak, ki je zaljubljen, tisti moment verjame, da bo do konca življenja z osebo, ki mu te občutke sproža. Ta tvoja to očitno že ve, zato ni pripravljena tvegati. A v svojo trenutno partnerko nisi bil zaljubljen in čutil enako?
Kakorkoli, kadar sem v zvezi, se posvečam le osebi, s katero sem v zvezi, ne stegujem rok po drugih, niti nisem preveč radoveden za drugimi, saj mi je jasno, kam stvari lahko vodijo. Po drugi strani pa, če se trudim za neko zvezo, ne vem, zakaj bi jo ogrožal z vpletanjem tretje osebe. To mi je nesmiselno.
Če si zares sposoben ljubiti, uporabi empatijo do soljudi, v katere sicer nisi zaljubljen, a jih imaš (naj bi jih imel vsaj malo) rad. Če tega ni, vklopi vsaj nekaj človeškega dostojanstva in spoštovanja, ter dovoli osebi, s katero živiš svobodo izbire, torej da bo tudi ona imela enako možnost spoznati nekoga, ki jo bo ljubil.
To je najmanj kar lahko narediš in kar je tudi tvoja dolžnost, dokaz, da si človek.
Verjetno to zate ne bo tak problem, saj si konec koncev poln zaljubljenosti in ljubezni.
Potem pa kar pogumno, gore premikat.
Edini možni odgovor na to vprašanje: Če tvoja žena ni (več) tista oseba, ki si jo iskal vse življenje, ji to še danes povej in se čim prej loči. Ne glede na to, kaj se bo ali pa se ne bo zgodilo s to tvojo novo ‘osebo, ki si jo iskal vse življenje’.
Kako, da si tega odgovora tega sam nisi mogel domisliti?