Najdi forum

zaklopka

Pozdravljeni!

Pred nekaj leti, sem šla zaradi občasne hude in ostre bolečine pri srcu (posebej močno je bolelo pri vdihu) h zdravnici, ki mi je rekla, da imam rahel šum na srcu in me poslala h kardiologu. Po ultrazvočnem pregledu mi je povedal, da mi slabše tesni ena izmed zaklopk (ali je to isto kot šum na srcu?), da pa bolečina ni povezana s tem in da zaenkrat ni potrebno ukrepati. Problem pa je v tem, da imam bulimijo ( ki se jo zelo trudim premagati) in da mi v zadnjem času srce včasih nekako čudno utripa oz. imam pri srcu zelo čuden, malce pekoč občutek, velikokrat tudi zjutraj. je možno, da je to posledica bulimije? Ima to kakšne veze s tisto zaklopko? Ali mi svetujete, da grem ponovno k zdravniku?

Hvala za odgovor, lep pozdrav

Iz vsebine posta povzemam, da so pri UZ-pregledu srca ugotovili prolaps mitralne zaklopke. To je prirojena majhna napaka na eni zaklopki, ki je lahko kriva, da ima bolnica (bolnik) večkrat neredne utripe srca, bolečine pri srcu, itn.

Kadar so motnje hude z bolnikom predpišemo zdravilo iz skupine betablokatorjev, sicer blaga pomirjevala. Pri prolapsu mitralne zaklopke je skoraj vedno prisoten blag šum.

Menim, da kontrolni pregled pri kardiologu ni potreben in da vam lahko predpiše potrebna zdravila že vaš zdravnik.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close