zakaj tako težko ”spustiš” partnerja – za Gittaano
Bila sem v zvezi pet mesecev z , po vseh prebranih postih, NOM osebo. Ne bom dolgovezila, saj so si vse takšne zveze izredno podobne. Začetek je bil ok, ne glih super, pa vendar vsakič ko je začutil da se odmikam je uporabil ves svoj šarm, kolokor ga sploh premore, da sem ostala, ozoroma prihajala še naprej. Potem žaljivke, poniževanja ženskega spola, bes brez pravega razloga,… Vsake toliko časa, oziroma vsakič ko se nisva videla čez teden ljubosumno bolani izpadi,… Hvaljenje da ima žensk kolikor hoče na izbiro in da sem le ena izmed njih,… Če je bilo karkoli le malo drugače kot si je sam zamislil je bil ogenj v strehi, ali pa čudni pogledi, molk, odvzemanje čustvene bližine, sexa,… Dobila sem ga da si dopisuje z drugimi ženskami in mu je počil film. Na koncu je mene obtožil po SMS da ga varam, in tako končal razmerje. Nisem mogla in še kar ne morem verjeti da odrasla oseba na podlagi ničesar, preko sms konča razmerje. Imam obdobja, ko prebiram tele poste na forumu, in sem srečna da sem tako odnesla kot sem. Spet pa so dnevi, ko čakam in pogledujem na mobi, msn, če se je spomnil name in zakaj ne. In se sprašujem če me je sploh imel rad? Vsaj tako je govoril. Kako si sploh lahko želim njegove bližine po vsem tem, kar je bilo? Pa kaj za vraga je z menoj narobe?!
S tabo ni nič narobe. Zaljubljena si in si želiš, da ti ljubezen nekdo vrača. Žal so ljudje, ki tega niso zmožni, ali pa tega ne znajo občutit, so brez empatije. Pozabi nanj, ker te ni vreden. Našla boš nekoga, ki bo zadovoljil tvoja pričakovanja, zato počakaj nanj, njega pa pozabi. Zaslužiš si ljubezen.
Oprosti izgubljena, nekako sem spregledala to sporočilo, oz pozabila odgovoriti.
Odgovor se ne skriva v njemu, temveč v tebi. Isrekno si moraš odgovoriti na vprašanje, kaj je tisto, da te je vleklo k nekomu ( in te še vleče) ki te žali, ponižuje in se s teboj grdo obnaša. To, da je bil kdaj pa kdaj tudi šarmanten in si se z njim dobro imela ni odgovor. Mnogo je takšnih ljudi, pa nisi z njimi.
Pogosto je v veliko pomoč pisanje, ker daš tako misli iz glave na papir in se megla malce bolj razkadi. Vzemi zvzek in brez cenzujre zgolj zase piši vse, kar ti pade na pamet v zvezi s steboj in z njim in pri tem vstrajaj vse dokler se ne razkadi tudi privlačnost.
Odogovori si na vprapanja, kaj je tisto, kar te je pritegnilo, kaj je tisto, da si ostala in pri tem se osredotočaj nase, ne nanj. Si že imela prej podobne odnose? Dobra tehnika je, da si zapišeš vse moške s katerimi si bila in jih opišeš zgolj z nekaj besedami (npr. privlačen, egoist, nezmožen odnosov..) in potem poglej, kaj jim je skupnega. To je tisto, kar četudi nezavedno iščeš v moških. Zakaj? Tudi takra, ko te vleče k njemu vzemi zvezek in piši – kaj je v tem trenutku tisto, kar res pogrešaš ..itd. Bolj ko boš brutalnno iskrena s seboj, prej boš prišla do odgovorov.
GittaAna