Zakaj se to kljub vsemu dogaja ?
Jemljem Concor 5 mg že okoli dve leti . Preden sem sploh začela z zdravilom se mi zdi da so bile težave manjše in drugačne , ko pa sem začela z rednim jemanjem opažam da imam dodane neke druge težave ki jih ne znam pojasniti ,včasih se zdi kot da imam vezne ekstrasistole . Meni se za moje srce zdi 5 mg kar veliko glede na to da kardiolog ne zaznava okvare srca . Je pa res da se mi je vse skupaj precej izboljšalo odkar jemljem Concor . Zanima me zakaj so ekstrasistole še vedno občasno prisotne ? Glede na odmerek jih skoraj nebi smelo biti . Ni dneva da se ne pojavijo vsaj tri na dan nekatere še posebej zoprne . Mogoče je odmerek previsok . Kardiolog mi je dejal naj jemljem 2,5 mg če pa ne bi bilo dobro pa lahko vzamem 5 mg zato tega odmerka nisem spreminjala ,sem ga pa poskušala zmanjšati lani nakar so se mi pojavile zelo moteče ekstrasistole . Zato si sedaj sploh ne upam zmanjšati odmerka na 2,5 mg . Ali menite da sam concor povzroča te ekstarsistole zaradi tega ker je odmerek prevelik ? In če odmerek naprimer zmanjšam kaj naj naredim če se zopet pojavijo moteče in pogoste ekstrasistole ? Naj počakam da se samo uredi in preneha pogosto skakati ?
Ni zadržka za jemanje tablet Concor 2,5 ali 5 mg skozi daljši čas. Ker izgleda, da imate zdravo srce, lahko Concor opustite in ga nadomestite z blagim pomirjevalom (na pr. tablete Persen, ki so v prosti prodaji ali tablete, ki jih predpiše zdravnik). Zelo vam priporočam polurne sprehode, delno s pospešeno hojo, 5 – 6 krat na teden, nekajenje, omejeno uživanje kave in alkohola, izogibanje stresnim situacijam, zadostne nočne počitke, itd.
Kljub velikemu napredku v medicini ni redek primer, da pri bolnikih ne uspemo za vedno odpraviti vseh težav s trenutnim zdravljenjem in moramo biti zadovoljni če smo uspešni s stalnim zdravljenjem. Srečno.
Kljub velikemu napredku v medicini ni redek primer, da pri bolnikih ne uspemo za vedno odpraviti vseh težav s trenutnim zdravljenjem in moramo biti zadovoljni če smo uspešni s stalnim zdravljenjem. Srečno.