Pravzaprav me zanima, kako deluje moj zelodec. Namrec nekaj let nazaj sem zacela pokasljevati po jedi. Zdravnica je ugotovila gerb in mimpredpisala zavitalce p crpalke, kar ni kaj dosti pomagalo. Niti antaciti. Niti nic, dokler se nisem zacela opazovati. Ne skoduje mi nobena hrana, niti sama kava ali kozarec vina, sprobano namenoma na prazen zelodec. , nikoli nisem dobila kislega okusa sploh v usta, pokaslevanje pa vcasih grozno, vneto bolece grlo in zivcnost. Zato menim, da ne gre za presezek kisline. Opazila pa sem naslednje, slucajno seveda, da nimam problema sploh, ce imam prazen zelodec, sem ze lacna, s pogojem, da sem tudi hkrati bila vse cca 3 ure do naslednjega obroka pac strogo pokonci, nekaj pocela, telovadila npr. Nikakor pa ne smem samo lezati ali samo sedeti do naslednjega obroka, takrat tudi lakota ne pomaga. Kot da je vazna neka aktivnost plus prazen zelodec. Samo to dvoje skupaj mi prepreci pokasljevanje. Mogoce za koga neumno vprasanje, sama si sploh ne morem razloziti, zakaj. Ali aktivnost tako (kako?) deluje dobro na zelodec? Sicer sem precej aktivna, ampak trikrat , stirikrat dnevno je tezko biti na nogah pred obrokom. Ceprav sem blazno vesela, da sem nasla,neko resitev. Ali gre za nepravilno delovanje zelodca, pocasno praznenje? Naj povem se, da na gastro se nisem sla, se jo tudi bojim, ker imam mocan bruhalni refleks. Imam mirno zivljenje, le to me dela zivcnega. Obroki so majhni in redni.
pozdravljeni
refluksna bolezen se lahko kaže tudi s simptomi ki jih imate_ kronični kašelj. te simptome imenujemo ekstraezofagealni, bolezni pa atipična refluksna bolezen.
pomembno je, da je terapija z zaviralci protonske črpalke bolj intenzivna in v višji dozi ( 2×40 mg vsaj 2 meseca).
lp