Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Zakaj morajo starši podpisati izjavo, da me pri dohodnini ne bodo navajali, četudi živim sama

Zakaj morajo starši podpisati izjavo, da me pri dohodnini ne bodo navajali, četudi živim sama

Spoštivani,

stara sem 31 let.Nimam dohodkov in živim v maminem stanovanju sama.To stanovanje ne bo nikoli moje, niti mi starši finančno ne pomagajo.So pač mnenja da sem dovolj stara(kar jim dam prav) in naj se znajdem sama, saj so mi dovolili bivati v stanovanju, ki bi ga lahko oni oddajali.

No vprašanje sledi:
Ko sem oddala vlogo so mi poslali nazaj naj mi starši napišejo, da me ne bodo napisali kot vzdrževanega člana.Malce mi je hecno, da pri teh letih morajo še vedno starši nekaj podpisati zate.Ja tudi me je sram, da sem nezaposlena, čeprav bi rada delala.Ampak ali to pomeni če bi bila stara 50 let bi mi starši še vedno morali podpisovati to izjavo.Kako je to uradno?Morda zato, ker živim v njujinem stanovanju?

Hvala za odgovor

Bodoči socialni delavci se na fakulteti ne učijo davčne zakonodaje, zato je nimajo pojma, zato pa delajo takšne stvari potem na delovnem mestu. Ker sicer bi vedeli, da je lahko nekdo vzdrževani družinski član le dokler se redno šola oz. najdlje do 26. leta starosti…

Citiram četrti odstavek 114. člena Zdoh-2 – UPB 7:

(4) Olajšava, določena v 2. točki prvega odstavka tega člena, se prizna za otroka do dopolnjenega 18. leta starosti, za starejšega otroka pa, če neprekinjeno ali s prekinitvijo do enega leta nadaljuje šolanje na srednji, višji ali visoki stopnji, vendar največ do dopolnjenega 26. leta starosti. Olajšava se prizna tudi za otroka po tej starosti, če traja njegovo šolanje na visoki stopnji pet ali šest let, ali če otrok zaradi daljše bolezni ali poškodbe ni končal šolanja v predpisanem roku. Priznavanje olajšave se v navedenih primerih podaljša za toliko časa, kolikor se je šolanje zaradi navedenih razlogov podaljšalo.

Najlepša za tako točen odgovor in da ste si vzeli čas in poiskali člene in kopirali.Sedaj se jaz počutim “malce neumno” saj bi to lahko storila sama.

Še enkrat hvala in iskren pozdrav!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close