Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Zakaj jo zvija ko je?

Zakaj jo zvija ko je?

Pozdravljeni,

Prosila bi vas za malo pomoči:
Naša pikica je stara skoraj 5 mesecev in jo zadnji teden dni “zvija” ko je. Prej so bili krčki večinoma zvečer (kolike), sedaj pa ko jeva.
Se dojiva tako kot vedno do sedaj in tudi nič novega nisem jedla. Čim se začneva dojiti jo začne šraufati, prime dojko in malo potegne potem pa v jok in se začne zvijati, napenjati in je vsa rdeča v obraz (tako kot ko so bile kolike). Pa se malo nosiva, da se umiri in spet začneva z dojenjem in se vsa stvar ponovi. To lahko traja tudi do pol ure, potem pa je že tako zmatrana, da v pol spanju poje do konca. Najhuje je zvečer, medtem ko se ponoči podojiva brez problemov.
Mleka imam dovolj. Enako je tudi zvečer ko ji dam flaško Conformila kar pa tudi dobiva že od začetka, tako da ni v njeni prahrani nič novega kar bi lahko bil vzrok.
Prej je boli dojenje en sam užitek sedaj pa nočna mora in ne vem več kaj naj naredim oz. kaj bi lahko bil vzrok temu.
Ali je to lahko znak kake alergije?

Hvala za odgovore in lep pozdravček!

pri nas grozno napenjanje od 3 mesece naprej pri dojenju, tako da revček skoraj jesti ni mogel. Dojila sva se cca 3 minute, več ni šlo. Edino ponoči je lahko jedel normalno, ampak takrat je pa hitro zaspal. Pri treh mesecih se pojavila tudi kri na blatu, sicer minimalno, potem zaprtje pri 5 mesecih (kakal na 10 dni), pri sedmih pri uvajanju goste hrane pa še koprivnica. Sedaj končno testi potrdili moje sume – alergija na jajce in mleko. Pri treh mesecih so bili testi negativni.

Vsi zdravniki do sedaj to napenjenje smatrali za normalne krče, meni pa se to ni zdelo normalno. ALergija se dostikrat najprej kaže kot prebavne motnje, šele nato udari na kožo in kasneje lahko še na dihala.

lp

tudi moj miško je bil čisto uničen od zvijanja. Po koži pa je imel polno rdečih flekov z belim izbočenim centrom. Niso odkrili nobene alergije, samo sumili so, da bi bilo lahko mleko. Mislim, s tem klinčevim mlekom je več težav kot koristi. Kako ga sploh lahko propagirajo kot zdravo hrano?

Če dojiš, ga ne dolivaj še s pripravki, ki so itak na bazi kravjega mleka. Čudno, da sploh zna vlečt iz dojke. Iz svoje prehrane izloči mleko (in mlečene izdelke) in boš videla kako bo. Ne bo pa boljše čez noč. Bojda traja en mesec, da se telo prečisti (tvoje in od malega), zato ne obupaj prekmalu. Meni se je obrestovalo.

ZA VSE MAMICE, ki dojijo.

V času dojenja bodite pozorne na lastno prehrano. Kolikor je možno , uživajte neškropljeno sadje, doma pripravljene marmelade, kompote, sokove (brez konservansov in želatin). Razne golaže, kuhano meso in jedi iz mesa je treba dobro termički obdelati (ne na hitro v kak ekonom lonc). Mleko in jajca naj bodo s ekoloških kmetij. Odsvetujem vam razne salame, klobase, hrenovke in podobno iz mesnic in delikates – te so polne emulgatorjev in konservansov. Uživajte kar se da čisti matični mleček, po možnosti svežega (do 48 ur po izlitju iz panja) inz čim manjšo vsebnost beljakovin. V nedostatku svežega lahko uzamete liofilizirani matični mleček, v tem primeru se prepričajte o sestavi in poreklo (kitajski je manj kvaliteten in vsebuje več beljakovin).
Bodite pozorne na lastno razburljivost (stres) to se negativno prenaša na dojenčka – tudi kadar ni v naši bližini, čustva ne kaže zanemariti.

Izberite pedijatrinjo ali pedijatra, ki ima svoje otroke, drugi še nimajo razvita čustva in sočutje.
Tako malo po domače in vendar velikokrat koristno.

alamut?

Prosim, tanč1.

Sem mislila, da ste sedaj “alergije”, vas kar malo pogrešam, da razburkate uradne alergijske vode.
Lep dan,
tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Bil sem izzvan, zato vam tudi odgovarjam.
Številni ljudje že poznajo učinke izdelkov na osnovi matičnega mlečka in bodo o svojih izkušnjah poročali tudi na forumih. Žal, ne smem se več oglasiti na tem forumu z nasveti za uporabo matičnega mlečka. Čeprav se tudi zdravniki zavedate pozitivnih učinkov tega izdelka, se na tem forumu vse kar ni v zvezi z uradno medicino tretira kot reklamiranje iz osebnih razlogov (to je moj občutek). Sicer bi to lahko počel, pod določenimi pogoji (plačati za oglas) . Zato sem se rajše odločil za javno prezentacijo izdelkov na osnovi čistega matičnega mlečka (direktni kontakt). Za vse zainteresirane bodo v bodoče prezentacie ob četrtkih v Ljubljani, po predodni prijavi na tem E- naslovu. Oglase pa boste lahko prebrali na Naidi.si, tam so brezplačni.
Imate enako priložnost . Število slušateljev na eni prezentaciji je omejeno, zato se je potrebno o terminih dogovoriti. Vam pošljem povabilo za naslednji termin?

Alamut, jaz kar priznam, da pojma nimam o matičnem mlečku in njegovem učinku.
Dejva raje občasno tukaj kakšno povedat, vsak iz svojega zornega kota, pa bo.
lep večer, vi ste izgleda bolj nočni ptič, ko se vedno javljate ob hudo zgodnjih urah.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close