zakaj je vizualnost pomembna
Živjo.
Imam prijatelja, ki bi bil idealen fant, verjamem da tudi mož. Ker je bilo pri prejšnji zvezi tako da mi fant sprva ni bil všeč, pa sem se kasneje le ogrela zanj, si tudi sedaj včasih govorim, da bo morda tudi pri prijatelju tako. Bojim pa se, da je videz do določene mere le pomemben, verjetno pri vsakem malce drugače (bolj ali manj). Zanima me zakaj. Zakaj nam videz toliko pomeni??
Hvala in LP.
Nažalost je res tako, da prvo kar pri človeku opazimo je zunanji videz in šele kasneje ostale prednosti ali pomankljivosti.
Sama sem nekoč spoznala osebo, ki mi na prvi pogled ni bil nič posebnega in tud prijateljici sem takoj rekla, uh ta mi pa sploh ni všeč. Toda čez vsakodnevni pogovor in raznimi sms mi je ta oseba postala zelo zanimiva in kasneje najlepša na svetu ha,ha…..
Poleg tega je pa že dejstvo in dokazano, da lepši ljudje bolje skozi pridejo. Seveda je pomebna tudi pamet, toda prej te bojo ljudje poslušali če si lep….. Vedno bo tako!!!!!!!!!
Zakaj se ti oko ustavi na lepem cvetu? Zakaj se dobro počutiš v oblačilih v katerih si sebi všeč? Zakaj rada pogledaš lepo fotografijo?
Kdo bi vedel. Zase vem da mi je nekaj ali nekdo lep, všeč, nekaj drugega ali nekdo drug pa ne. Razumske razlage me dostikrat ne potolažijo, ker gre bolj za filing, zato se o tem niti več ne sprašujem.
Če pa ti prideš do odgovora, ga bom pa z veseljem prebrala. 🙂