Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija zajedalec

zajedalec

Prejšnji teden sva bili s hčerko (1 leto) na bicom testiranju. Ugotovljeno je bilo, da ima v sebi zajedalca. Ker o teh zadevah nimam pojma me zanima ali ima kdo podobno izkušnjo in kaj ste naredili?
Zanima me tudi ali je možno, da ima tega hudiča v sebi že nekaj mesecev in da ga je dobila pri uvajanju z gosto hrano? Od takrat se namreč zbuja vsako noč.

Znankin sin je imel kar nekaj let občasne težave s kožo, vzroka niso mogli ugotoviti. Na bicom testiranju pa je terapevtka ugotovila gliste, odpravili so jih z običajnih zdravilom proti glistam, in nazadnje, ko sem govorila z njo, je bilo z malim vse v redu. (Osebno sem do bicoma bolj skeptična kot ne.)

A so ti kaj povedali, kaj za enega zajedalca naj bi imela, pa kako bi ga odpravili?

Ne, ni nič povedal kakšen zajedalec je. Težav drugih nima razen to, da se ji kar pogosto zadnje 3 mesece lupi koža na prstkih na rokah in nogah. Ugotovili so ji tudi alergijo na rumenjak, nekaj žit, korenje… zato mislim da ima težave s kožo zaradi tega. Zdaj pa berem, da ni tako?

zivjo.
kot prvo vprasaj svojo terapevtko, katerega zajedalca imate. sej morda na izvidih testiranja pise kaksno latinsko ime zajedalca… ti je povedala, kje se nahaja?
nasa je natancno dolocila vrsto zajedalca, ki ga je odkrila v mojih jetrih in mi je tudi povedala, kako ga bo odpravila, ko bo za to cas.

Zdaj sem pa žalostna. Namreč, dobili nismo nobenega izvida, nič na papirju napisanega. Najbrž je bilo tudi zato poceni, 7.000 sit! Je pa to bil Marko Dolenšek, ki je drugače iz Kranja, je pa vsak torek v Lj. Iščem informacije o njem, pa nič ne najdem, tudi na forumu ni nihče pisal o njem.

Joj, ljudje božji, imejte malo zdrave pameti in ne verjemite vsem mazačem, ki bi vas radi naplahtali. Ja, seveda, zajedalec, ki povzroča lupljenje kože na prstih, tisti, ki ga je odkril, pa sploh ne ve, kaj za en zajedalec je. Edini zajedalci, ki jih jaz vidim, so tile bicom terapevti. Saj verjamem, da je kakšen tudi svojega denarja vreden, ampak večina pa ne, mi je prav žal. Moja sorodnica ima zelo negativne izkušnje z njimi, pa še nekaj jih poznam, ki so ostali z dolgim nosom in tanjšo denarnico.

Hojla!

Mislim da cena ni vedno merilo kakovosti, veliko bolj pomembno se mi zdi, da imas pozitiven obcutek in zaupanje do terapevta, zdravniaka, skratka osebe kateri zaupas pregled in kasnejse morebitno zdravljenje svojega otroka. Poslusaj SEBE!!!!
Mi imamo z bikomom zelo pozitivne izkusnje. Terapevt si je vzel cas za pregled, za vsa morebitna vprasanja in nejasnosti, dobili smo izvide, navodila,… Pa tudi med samo terapijo smo imeli vedno moznost povprasati, ce nam kaj ni bilo jasno.
Ni vse samo slabo in ni vse samo dobro.Jaz omenjenega terapevta ne poznam, mogoce pa poskusi s kom drugim.
Kaj pa pravi uradna medicina?
Vse dobro

O bicomu sem prebrala veliko dobrih stvari in zato bila zelo vesela, da za pregled s hčerko ne bo treba čakat pol leta ampak le 2 tedna. Ta terapevt je bil pred leti že v LJ, zdaj pa je spet prišel in sva bili naročeni med prvimi. Terapevt mi je bil všeč, ker je veliko spraševal in tudi na veliko razložil kar sem ga vprašala. Všeč mi je bilo tudi to, da je najprej rekel, da bi mogoče sami poizkusili z dieto, šele potem bi prišli na zdravljenje. Res je, da je hčerka še zelo majhna, ampak če bi hotel le služit, bi naju najbrž takoj napadel z zdravljenjem.

Uradna medicina? Če pediater predpisuje kreme namesto da piše napotnico za testiranje, potem veš kakšen je odgovor. To je le eden od razlogov zakaj mrzlično iščem novega pediatra.

moja izkušnjs s pediatri je slaba. zelo slaba. če bi takrat vedela vse kar vem zdaj.

tako smo pa “pacali” malcka tam do 8 mesecev.

največ so mi pomagale druge mamice s svojimi nasveti. pediatrinja le pisala recepte in napotnice in….

bojim se pa da so vse iste, tako da je niti zamenjala ne bom. ta mi vsaj ubogljivo piše recepte, napotnice :)))))))

Tudi to je nekaj, če vsaj pridno napiše napotnico. Z našo prvo sem se skoraj skregala, ker mi pri hčerinih 4 mesecih ni hotela dati napotnice za alergologijo, da bi jo testirali (atopični dermatitis pa po celem telesu!!!). Je rekla, da tako majhnim ne delajo testov. Halo?!? Če ene take stvari ni vedela, imaš potem kar slab občutek, česa vsega še ne ve, ker se ji nič več ne ljubi, ker je tik pred upokojitvijo… (Mimogrede, potem ko je le izdavila tisto napotnico, sva bili potem čez en teden že na testiranju in so naju celo obdržali v bolnici. Njej se pa ni zdelo nujno…)

Lepo je imeti pediatra, ki ga lahko kaj povprašaš, s katerim lahko kaj podebatiraš, ki spoštuje tvoje izkušnje z otrokom in njegovo boleznijo, ki se trudi in kliče okrog, da ti zrihta najboljše možno zdravljenje v dani situaciji. Na srečo zdaj imamo tako zdravnico in tudi obe punci zelo radi gresta k njej.

Punce, ne tako “šimfat”.
Če je namreč očitno, za kaj gre, potem je testiranje nepotrebno. Potrebno je kasneje, ko se uveljavljajo dodatki, dieta za vrtec, itd. Ni dober zdravnik, ki na željo bolnika ali staršev samo piše napotnice. To je samo tajnica. Dober zdravnik ve za kaj gre. Pa se pogovori s starši. Po mojem manjka ta, zadnji del.
Testi so pri majhnem otroku res velikokrat negativni, vi pa veste, da mu ta reč škodi. In kaj ste potem dobili? Opazujte in če vidite, da mu neka hrana škodi, jo pač izpustite. Test pa samo potrdi, če je pa negativen v določenem času (npr. v začetku, pri majhnem) pa vas samo zmede.
Jasno je, da vam napiše kreme, saj morate spraskano in draženo kožo pozdraviti. Mora pa vam dati tudi nasvet, česa se morate izogibati (pač po statistično najbolj verjetni hrani za to starostno obdobje).
Zelo žalosten za zdravnika in starše je stavek:ta mi vsaj ubogljivo piše recepte, napotnice :)))))))
lp
Tanč

Saj se ne gre toliko za kreme kot za to, da NIKOLI v zadnjih dveh letih ni dala pregledati krvi pri nobenem od mojih otrok, ko je ugotovila vnetje ušes. Sama sem šele pred kratkim izvedela, da je lahko bakterijsko ali virusno vnetje in da pri slednjem ne pomaga antibiotik. Sin je tako v dveh letih dobil vsaj 8x antibiotik. Hčerka pa je v prvem letu dobila 3x antibiotik brez odvzema krvi. In to packanje se kar vleče in vleče…

Zdaj se sama tolčem po glavi, ker bi očitno morala biti (pa ne samo jaz, vsi starši) vsevedna, da bi se vsaj za otroka postavila, ker mu pač hočem najbolje, nekateri pa delajo po liniji najmanjšega odpora.

Dieto smo uvedli ampak očitno ni alergična na tisto, kar so ji ugotovili na biocomu (nekaj žit, korenje, rumenjak…).

No, če katera pozna kakšno dobro pediatrinjo/pediatra v Lj ali v bližini Domžal, se priporočam.

Tanč, ali jemlješ nove paciente in kakšen je tvoj delovni čas (lahko tudi na mejl).

Tudi jaz pri OČITNEM vnetju ušes (tu se da debatirati, ali je vnetje virusno, ali je resnično kot zaplet, pa tudi ali je potrebno dati ali počakati z antibiotikom 3 dni) ne dajem pregledati kri. Ker je vnetje ušes najpogosteje zaplet nekega virusnega vnetja dihal in sem le redkokdaj to potrditev našla tudi v krvi (torej povišane znake bakt.vnetja). Če je otrok 1 teden prehlajen, brez vročine, pa z zelo zamašenim nosom, po 5-6 dneh pa začne tožiti zaradi bolečin v ušesu, pogosto tudi s povišano temperaturo, potem po veljavni doktrini to smatramo za bakterijski zaplet in ga zdravimo z antibiotiki, ne glede na kri (ki nas običajno pusti na cedilu, po mojih izkušnjah).
Sem že nekje zapisala tudi o tem: če gre za bolečino v ušesu in malce pordel bobnič v prvih dneh prehlada-potem se po mnenju ameriških pediatrov lahko čaka 3 dni z antibiotikom. In jaz to običajno delam in lahko povem, da po 3 dneh ni niti sledu o pordelem bobniču, torej otrok je v redu. Samo nos je potrebno pa res strogo čistiti in otroka videti čez 3 dni.
Če pa gre za zaplet po približno 1 tednu vnetja zgornjih dihal, potem pa se ni več za hecat, antibiotik je tu potreben.
Torej: v začetku kljub pordelim (rožnatim) bobničem čakati, če pa začne bolečina v ušesu po 1 tednu pa le dati antibiotik.
No, evo tale ušesa, to so naš nočni kruh:največ obiskov v dežurni je zaradi bolečin v ušesu. Če gre za resno vnetje ali pa samo virusno vnetje, pa se je težko odločiti. Po mojih izkušnjah je potrebno na to gledati časovno, kot sem zgoraj opisala.
No, fajn bodite, gremo kuhat.
lp
Tanč

Res je, šimfam, ampak s to zdravnico sem imela toliko negativnih izkušenj… Se strinjam s tem, kar si rekla o testiranjih, ampak jaz sem bila več kot en mesec na dieti, pa nobenega izboljšanja, čisto shujšana, nisem mogla ugotoviti, kaj bi še lahko bilo narobe. Resnično sem si želela, da deklico testirajo, čeprav sem pričakovala, da mogoče ne bom dobila nobenih koristnih informacij. Ja, najbolj pa je manjkala ustrezna komunikacija, en normalen pogovor. Vedno me je na hitro odpravila, meni pa se je mešalo, ker je bil izbruh dermatitisa tako dramatičen, ker sem bila čisto izstradana in neprespana.

Vse se da, če imaš prave informacije in podporo. Pred kratkim sva bili s hčerko na kontroli na pediatrični in so alergologinji skoraj oči ven padle, ko sem povedala, da jo še vedno dojim pri dobrih dveh letih in sem zaradi tega seveda na strogi dieti. Ne počutim se kot junakinja, prepričana sem, da bi veliko drugih žensk še lažje zmoglo kaj takega, če bi seveda imele prave informacije in podporo zdravnikov, partnerjev in prijateljic s podobnimi izkušnjami. Na srečo jaz vse to imam.

No, če ste vi poskusili in ni bilo izboljšanja, potem seveda, testirati, obvezno. Se popolnoma strinjam z vami.
Tako kot vi opisujete, je res groza. Tudi jaz “imam” kar nekaj mamic, ki so dobesedno sestradane zaradi diete in se mi zelo smilijo. Dejansko je potrebno pretehtati korist dojenja in zdravje mamice.

Saj bo, boste videli.
Glede osebnega zdravnika, saj veste: zato pa je možnost izbire drugega. Če je človek nezadovoljen, ali pa se včasih zgodi, da sta dva človeka enostavno nekompatibilna, gresta pač narazen. Tudi bolnik in “njegov” pacient.

Pogumno naprej, čaka vas še nekaj časa (da ne rečem let), potem pa bo palček te alergije prerasel.
lep dan
Tanč

Hojla!

Kar se tice ugotovitve da ni alergicna na tisto kar so ji ugotovili na bicomu – ves za izlocanje substanc dolocene snovi iz telesa je potrebno kar nekaj casa. Ne mores po dnevu dveh ko umaknes alergen reci to je ali pa ni to to.
To cisto iz lastnih izkusenj. Pa mislim da tudi uradna medecina tako pove – vsaj nam je tako povedala alergologinja pri kateri smo bili.
Zanimiva se mi pa zdi ugotovitev kar nekaj mamic na tem forumu, da je s pediatri kriz, ce se blago izrazim. Meni se bolj zdi da ljudje vse prevec mislijo da so samo testiranja, preiskave in kupi zdravil merilo za uspeh.
Mi nimamo slabih izkusen! Je pa res da je pomemben pozitiven nastop, pa vcasih tudi malo manj kompliciranja in pa poslusanje kaksnega prijatelja, ki ni custveno obremenjen, kot jaz temu recem in stvar se dostikrat sploh ne zdi vec tako strasna.

Naj vas soncek zbudi

Še nekaj o zdravnikih: pri alergijah je problem v tem, da se jih ne da zdraviti, pa da je še celo samo ugotavljanje težavno. Mislim, da nisem edina, ki sem rabila nekaj časa, da sem to ugotovila in se sprijaznila, se pravi, da zdravniki tukaj kaj dosti sploh ne morejo. Kontrola enkrat do dvakrat na leto, malo špikanja, pa tolažilne besede, da bo mogoče kmalu prešlo… Takrat, ko je najhuje, je to kar malo težko pogoltniti, ker smo navajeni, da ko gre kaj narobe, gremo k zdravniku, potem pa akcija!
Ma ja, tile otročki nas učijo potrpljenja in še marsičesa drugega, kajne!

Hvala za razlago. Pri sinu se je vnetje ponavadi pojavilo takoj na začetku prehlada. Zadnje, gnojno vnetje pa se je razvilo čez noč, brez smrkanja… Zato sem vedno presenečena, ko mu ugotovijo vneta ušesa, on pa smrka le kak dan ali dva.

Ali dežurni (torej ponoči ali v nedeljo) na Metelkovi vzamejo kri ali ne?

terapevt ti je ocitno vsec in imas dober obcutem. potem ga le poklici po telefonu in ga povprasaj kar te zanima. normalno je, da se vsega ne mores spominti ze med terapijo. pogosto se prava vprasanja pojavijo sele kasneje.
morda odgovarja na mail…

ves, asja, tudi pri tem lahko dober bicom terapevt pomaga.
saj lahko do vrste natancno doloci virus oz bakterijo in ti tudi pomaga pri zdravljenju.
tako ni potrebno nobenega odvzemanja krvi in cakanja v cakalnici polni drugih bolnih ljudi.
sicer ne vem, kako je pri tebi, ker kot pravis tvoj terapevt le obcasno gostuje v lj in pri vnetju uses potrebujes pregled takoj in ne cez dva tedna.
ce te kaj vec zanima, kam hodimo mi in kako stvari potekajo se mi oglasi na mail.
srecno

New Report

Close