Najdi forum

Haj

Zakaj vse se uporablja žajbel? Prosim vas za čim več informacij.

LP

Kot prvo, če ga pravilno napišeš, ga lahko poiščeš z iskalnikom, samo nasvet! 🙂

Hvala za tvojo prijaznost.Mislim,da smo ljudje zmotljivi ali ne ?

Takole na pamet ne vem vsega. Je pa res, da se mi zdi neumno, da ne bi razpravljali tukaj o rož cah, ne? Iskalniki res obstajajo, vendar je živa iskušnja bolj dobrodošla.
Žajbelj je antiseptik, vsebuje celo antibiotik, zato se odsvetuje prezirana uporaba. Najpogosteje se pripravlja kot poparek ali čaj. Čaj pijemo le 10 dni, potem pa z uporabo prenehamo. Najbolje je piti čaj ob prehladih in vnetjih dihalnih poti. Če razkužujemo ustno votlino, pa je boljše le grgranje in izplunemo poparek. PRETIRAVANJE ŠKODI!
LP

…poleg tistega , kar boš prebrala v knjigah o sami uporabi…jaz vsako leto naredim žajbljev med in tudi žajbljev liker. Med uporabljamo pri vnetju grla, liker je pa pri nas ena najbolj priljubljenih pijač , kadar si kdo zaželi kaj alkoholnega…

LP

v kneippovem prirocniku sem brala da zajblov caj na daljsi rok blazi znojenje pri zenskah v menopavzi, je pa druga stran medalje – zapira!:)
lep pozdrav

Seveda smo ljudje zmotljivi in ta popravek sploh ni bil mišljen cinično, ampak povsem dobronamerno, ker nisem imela časa pisat vsega tega, a če bi slučajno iskala z iskalnikom in vpisala napačno besedo, ti pač ne bi vrglo zadetkov – no, samo to sem želela preprečiti!

Alahko poveš, kako narediš žajbljev liker in med?

halo, midva s fantom pa narediva spagete z zajbljem in sicer tako, da pesto narediva iz sesekljanega svezega zajblja, olivnega olja in malo pinjol. Vse to zmesava, lahko se tudi zmelje in dava na spagete, ter potreseva s parmezanom. Njami.

P.S. tako pripravljeni spageti imajo rahlo grenak, poseben okus- meni so res zelo vsec. Ni pa za pretiravat z njimi. pa dober tek.

Ali pa njoke. Na maslo daš malo žajblja, nato takoj gor njoke preliješ še malo s sladko smetano in posiplješ s sirom, premešaš…tudi njami.

Ravno danes sem napisala na Prehrani recept za kostanjeve njokce,ki so zabeljeni z genoveskim pestom in smetano.V svojem komentarju sem dodala,da bi bilo dobro tudi z zajbljem na maslu.Jaz ga dam malo tudi v omake,k zajcku je pa obvezen. Lp Babi

Krompir z žajbljem:
– krompir olupimo, narežemo na rezine,
– posebej pa premešamo olivno olje (2-3 žlice) in žajblelj
– polijemo po krompirju, premešamo
– damo v pečico in zapečemo
(sama delam v mikrovalovni; najprej kombinacija pečica + kuhanje – 15 minut, nadalnjih 15 minut samo pečica, da se zapeče)

ŽAJBELJ -velja za žajbljevo olje in tudi za žajbelj
– nas prečisti in krepi
– samo za zunanjo uporabo ali grgranje
– ni za epileptike

pri prehladnih obolenjih ………….

več najdete po iskalnikih

Pošlji oblikovano (23-01-04 01:44)

Ravno vceraj sem spekla piscanca…ce ga imate radi, potem popestrite in
neverjetno izboljsajte recept:

Piscanca najprej popecite zunaj (ne v pecici) z vseh strani
nato date v pekac, v katerega ste nalili: Mleko, zajbljeve listice, cesen in
malo limone.
Pecete kakor normalno in ves cas zalivate.

Bozanski okus in neverjetna socnost..zajbelj je dbest.

Pri nas pa pijemo vroče mleko z žajblom in medom.
Zelo pomaga, ko boli grlo.

Lep dan!

New Report

Close