Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija zagnojitev bezgavk

zagnojitev bezgavk

Moj dvo letni sin je kakšen teden pravil, da ga “pika” v grlu – kazal je pod vrat. Ker ni nič stokal oz. ga ni preveč bolelo ali imel drugih težav ( vročine) nisva temu posvečala prevelike pozornosti, saj ga večkrat kje kaj “pika” (sploh majice okoli vratu). Potem mu je dobesedno čez noč vrat zelo zatekel, zato sva šla takoj zdravniku, kjer so naju napotili na orl in so naju takoj napotili v sobo. Po pregledu krvi in ultrazvoku so ugotovili, da ima v vratu gnoj, povečan je imel tudi CRP in levkocite. Naslednji dan je bil operiran – malo so mu prerezali, da je ven stekel absces, potem pa je imel v grlu še 3 dni dren. Takrat mi je zdravnik rekel, da ne ve,od česa se mu je nabral absces, ampak da sta lahko dve možnosti – da ima v grlu cisto in da se je ta zagnojila ( v tem primeru se bo še večkrat ponovilo, vse dokler se čisto ne izreže) ali pa se je zagnojila bezgavka. Na izpustnico so zapisali, da je bila zagnojena bezgavka.
Tukaj že imam vprašanje. Od česa in zakaj se mu je zagnojila in kako to, da je imel gnoj spredaj, ( na sredini grla), če pa so bezgavki vzadaj, za ušesom. Drugo vprašanje je, ali je lahko zdravnih zagotovo vedel, da je to bezgavka in da ni bila cista.
Zdaj je že mesec dni po operaciji in ima na mestu reza približno za cm debelo izboklino, ko nagne glavo nazaj ali ko se napne (zajoka, razjezi…). Ker je imel ravno te dni zelo visoko vročino, sem ga peljala k osebni zdravnici, ki je opazila bulo in rekla, da ta vročina zagotovo ni vzrok te bule, saj je imel krvno sliko vredu. Rekla je, da je to neko virusno vnetje, saj je v našem koncu ravno ta čas zelo veliko podobnih obolenj in da me zaenkrat ne bo napotila nazaj na orl, ampak naj se vrnem, če se bo bula povečala ali postala rdeča.
Mene pa vseeno skrbi ta bula. Če povem po resnici, sem jo opazila kakšnih 14 dni nazaj in res ne vem, ali jo ima že od operacije. Tudi boli ga ne.
Je možno, da ima to samo “adamovo jabolko” in da ni nič nevarnega ali pa je še kaj ostalo notri in bo potrebna še kakšna operacija?
Zelo me je strah, saj je bil teden dni v bolnici zelo “mučen”, saj ima sin toliko energije, da je že par uric po operaciji bil takšen, kot da mu ne bi bilo nič. Pa tudi drugače me skrbi.
Ja, pa še to sem pozabila. Čele teden dni nazaj sem dobila domov analizo brisa. Pisalo je, da je to samo delna analiza ( smešno, saj je minil že več kot mesec dni) in da je rezultat brisa na aerobne bakterije negativen, na anaerobnih gojiščih pa so zrasle neke kulture in da jih še obdelujejo. Spodaj pa je pisalo pozitivno! in delni rezultati.

Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.

Zarja

Pozdrav

Glede na opis vaše težave menim da je smotrno opisano predstaviti zdravniku na kontroli(kot je najverjetneje naročeno na odpustnici),po enem mesecu bi izvid dejansko moral biti dokončen.V časih je zelo težko ločiti predvsem če je akutno vnetje,ali je cista ali bezgavka.ezgavke imamo povsod po vratu-tudi pod brado.

Lp Dr.I.B.

New Report

Close