Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zagnojene norice?

Zagnojene norice?

Pozdravljeni!

Moj 5-letni sin je 27. aprila zbolel za noricami. Pri zdravniku ni bil, le na daljavo je dobil predpisan claritine proti srbenju, sama sem mu kupila tudi poxiclin, tako da je srbenje dokaj v redu prestal. Danes sem ga spet dala v vrtec, saj je od začetka bolezni minilo 14 dni, vsi mehurčki po glavi, trupu, hrbtu itd so se mu zasušili in spremenili v kraste. Je pa danes iz vrtca prišel z belimi izpuščaji na dlaneh, kjer je imel največ noric. Ali je možno, da so ti izpuščaji norice in zakaj so beli, kot da bi bili zagnojeni? Ali so kužni? Ne vem namreč, ali naj otroka jutri zadržim doma in zahtevam pregled pri zdravniku ali gre lahko v vrtec.

Hvala za odgovor in lp.

Naraven razvoj noric poteka preko mehurčka z bistro tekočino do mehurčka z motno vsebino, nekateri pa to fazo preskočijo in nastane kraastica brez popr5ekšnje motne vsebine (to vidimo pri večjih mehurčkih). Vnetje noric se kaže kot zagnojen mehurček z okolišnjo rdečino, pogosto ima otrok tudi vročino, ni pa nujno.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close