Zadrževanje diha in oploditev ter zgodnja nosečnost
Pozdravljeni,
s partnerjem delava na tem, da bi zanosila. Razmišljam, da bi začela trenirati potapljanje na dah in me zanima, če zadrževanje diha lahko škodi razvoju fetusa že v zelo zgodnji fazi, ko še ne vem, če sem noseča? Potapljala se ne bi globoko, zaenkrat le v navadnem bazenu, tako da globina ni težava, skrbi me samo vpliv dolgega zadrževanja diha na plodnost, oploditev in zgodnji razvoj fetusa.
Za nama je že ena boleča izkušnja, ko s plodom ni bilo vse v redu zato sem toliko bolj zaskrbljena ampak poizkušam iti naprej brez strahov, če le-ti nimajo podlage.
Hvala in lp
ne, potapljanje na dah ne more vplivati ne na zanositev in tudi ne na zarodek oziroma plod.
Pozdravljeni.
Med čiščenjem kopalnice (wc-ja) sem zaradi močnega vonja čistila zadrževala dih, da ne bi vdihavala čistila. Pomagala sem si z zloženo majico, ki sem jo držala na ustih in nosu, v katero sem poskušala dihati. Ali bi lahko z zadrževanjem diha (nekaj minut s pavzami) kakorkoli vplivala na plod? Sem v 28. tednu.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
mislim, da je strah pred možnim vplivom zaradi amaterskega (torej ne vsakdanjega, trajnega, več ur trajajočega) vdihavanja skoraj česarkoli, kar vam ne povzroča hujših težav, odveč.
ne, niste